8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Campania ”Curățăm România” a strâns peste 300 de tone de deșeuri

Campania ”Curățăm România” a strâns peste 300 de tone de deșeuri

Campania lansată de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost considerată un succes după primele 15 zile de la lansarea acesteia. Cu această ocazie ministrul a atras atenția asupra aruncării deșeurilor și păstrării curățeniei.

“Fac un apel la toată lumea, să încetăm să mai aruncăm deşeuri în zone nepermise, să învăţăm să ne pese şi să ne implicăm chiar şi atunci când nu ne obligă cineva sau când ne forţează perspectiva unor amenzi”

“Cele peste 300 de tone de deşeuri colectate în cadrul a peste 600 de acţiuni de ecologizare organizate în primele 2 săptămâni de campanie reprezintă cifre semnificative, însă şi mai însemnată este cantitatea de deşeuri abandonate de semenii noştri, pe care încă le întâlnim peste tot prin ţară.

Noi suntem determinaţi să continuăm şi ne bucurăm că din ce în ce mai multe entităţi ni se alătură.

Mâine este Ziua Internaţională a Pământului, iar creştinii ortodocşi sărbătoresc Vinerea Mare.

Ar trebui să fie un prilej de reflecţie şi un moment în care să tragem linie.

Să schimbăm ceva în viaţa noastră şi în felul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare, la mediu, în special, deoarece Pământul este casa noastră, unica pe care o avem.

Fac un apel la toată lumea, să încetăm să mai aruncăm deşeuri în zone nepermise, să învăţăm să ne pese şi să ne implicăm chiar şi atunci când nu ne obligă cineva sau când ne forţează perspectiva unor amenzi!”, a declarat ministrul Mediului.

“Există la nivel de judeţ echipe de lucru coordonate de Instituţia Prefectului formate din reprezentanţi ai tuturor serviciilor deconcentrate ale MMAP, ai Consiliului Judeţean, ai Asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară (ADI), ai Inspectoratului Şcolar Judeţean care lucrează cu sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, precizează MMAP.


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...