8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Emisiuni Alături de tine „Căminul luminii Radovanu”, salvarea celor fără adăpost

„Căminul luminii Radovanu”, salvarea celor fără adăpost

Elena Enache Barbu, președintele asociației umanitare „Căminul luminii Radovanu”, a fost invitată, miercuri, în cadrul emisiunii „Alături de tine”, unde a vorbit despre ceea ce a făcut-o să lase America pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost din România.

 

Elena Barbu a locuit 27 de ani în America, iar de trei ani s-a întors în România și a înființat „Căminul luminii Radovanu”, pentru a-i ajuta pe cei care trăiesc pe străzi și nu au o familie:

„Am vrut să fie un loc unde să găsești o familie, unde să găsești un umăr pe care să poți pune capul, să te ajute pentru o perioadă scurtă sau pentru tot restul vieții”.

Persoanele care vin pot să plece când vor sau pot rămâne pentru tot restul vieții ca să fie ajutate de asociație:

„Un an de zile facem un flotant ca să putem să ne familiarizăm cu persoana respectivă și după aceea îi facem mutație definitivă. Avem trei case care sunt date în folosință. La a patra lucrăm acum și pe a cincea am preluat-o de la părinții mei și, în curând, o vom avea și pe aceea în folosință”.

Elena a mărturisit că îi pare foarte rău atunci când unele persoane decid să plece: „După o perioadă de timp anumite persoane, care au anumite vicii și care nu vor sau nu pot să renunțe la ele, aleg să plece (…) și lucrul acesta mă doare cel mai mult”

Ea a spus că este greu de înțeles decizia oamenilor de a pleca din „Casa luminii”, dar că în acest proiect l-a înțeles mai mult pe Dumnezeu: „El ne oferă uneori lucruri foarte frumoase și noi refuzăm sau nu Îl înțelegem și atunci am reușit să mă apropii mai mult de Dumnezeu și să Îl înțeleg mai bine”

Începând cu copii de câțiva ani și până la bătrâni cu nevoi speciale, toți și-au găsit un loc în „Casa luminii” din cadrul asociației din Radovanu, din Călărași:

„Ne autoîntreținem. Nu avem personal. Nu avem decât la bucătărie, pentru că este foarte greu și se mănâncă foarte sănătos. Facem pâine de casă în cuptor. Facem zacuscă în tuciuri din acelea mari. Cumpărăm foarte puțin din comerț pentru că avem totul pregătit acolo. Avem solar, avem curte plină de zarzavat”.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele asociației, accesați linkul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?