8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Călătorește cu Dragoș pe tărâmul faraonilor - EGIPT

Călătorește cu Dragoș pe tărâmul faraonilor – EGIPT

Egiptul, țara cu peisaje mirifice și extreme, ce trece de la deșert la mare în doar câteva momente, este locul unde istoria, cultura și exoticul se îmbină perfect. Aici poți vizita monumente uriașe, vechi de peste 6.000 de ani.

 

Egiptul este o destinație cu o mulțime de resorturi de lux, care a reușit să stârnească tot mai tare curiozitatea turiștilor din România.

Anul acesta, numărul românilor care au ales Egiptul ca destinație de vacanță este impresionant de mare. Unul dintre motive este și prețul deosebit de avantajos al pachetelor turistice.

Sursa Caltoreste cu Dragos

 

În ediția FRESH ACCES din data de 7 aprilie, Dragoș a intrat în legătură cu noi, prin Skype, chiar din Egipt, pentru a ne explica ce putem face dacă alegem să ne petrecem vacanța în această destinație.

Astfel, am aflat de la Dragoș de cele 30 de grade de afară, de apa ideală pentru înot și de vremea perfectă pentru bronzat.

Deși a fost în Egipt de mai multe ori, atât în Luxor cât și la Cairo, Dragoș a fost uimit să afle cât de multe cunoștințe aveau egiptenii și ce monumente au reușit să construiască fără ajutorul tehnologiei avansate din zilele noastre.

Sursa Caltoreste cu Dragos

 

Ce a făcut Dragoș în Egipt?

Dragoș a ajuns în Egipt pe 1 Aprilie, a rămas două zile la Cairo și a mers, apoi, la Luxor.

Dragoș a vizitat piramidele și Muzeul de Egiptologie. A fost profund impresionant de felul în care au fost săpate în piatră tunelele care duc în zona unde sunt îngropați faraonii pe Valea Regilor.

Sursa Caltoreste cu Dragos

 

A vizitat palatul reginei Hatshepsut și s-a aflat la Cairo exact în perioada când a avut loc Parada de Aur a Faraonilor. Toată această procesiune a reprezentat un moment unic la care a participat președintele Egiptului alături de alți oficiali.

Mumiile au fost mutate într-un nou muzeu, mult mai mare decât cel inițial.

Sursa Caltoreste cu Dragos

 

Dragoș ne recomandă Egiptul pentru vacanța de Paște deoarece este cea mai apropiată și accesibilă destinație, unde ai de vizitat o mulțime de obiective turistice.

Tot el ne recomandă să facem turul orașelor Cairo și Luxor, dar și excursii de snorkeling, scubadiving sau o plimbare cu submarinul.

Prețurile pachetelor turistice, în Egipt, la un hotel de 5 stele, încep de la 400 – 450 de euro de persoană, pentru un sejur de 7 zile, unde avem all inclusive și zbor asigurat.

Sfatul lui Dragoș este să ne grăbim să ne rezervăm locuri, pentru că în perioada Paștelui, cererea o să fie foarte mare. Aproape toate locurile din avioane sunt deja ocupate.

Egiptul rămâne, la acest moment, cea mai bună destinație. Turcia a intrat în zona galbenă, ceea ce înseamnă că, la întoarcerea în țară, se va impune o perioadă de carantină de 14 zile.

Măsura de carantinare se aplică doar pentru 10 zile în cazul celor care prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

Articol sponsorizat

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...