8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din acest an, informează instituţia printr-un comunicat transmis miercuri.

 

“Pentru Ministerul Finanţelor, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi.

Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor, dar şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internaţional extrem de complicat.

Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârşitul primului semestru din 2022, au fost realizate.

În plus, ţinta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puţin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost îndeplinită încă din ultimul trimestru al anului trecut şi este inclusă în prima cerere de plată depusă de România la Comisia Europeană, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Şi jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolării în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobată Ordonanţa nr. 11/2021, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale.

Jalonul 195, privind operaţionalizarea/aprobarea Planului comun de acţiune al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecţia Muncii.

Planul vizează operatorii economici cu risc fiscal ridicat şi, de asemenea, pe cei care reprezintă un risc din perspectiva utilizării muncii subdeclarate/nedeclarate.

Jalonul 200, care se referă la intrarea în vigoare a legislaţiei prin care este reglementată metodologia de elaborare, monitorizare şi raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie, când a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare şi execuţie a programelor bugetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...