Home Editoriale Familie Bulz Ciobănesc cu Brânză de Burduf după Rețeta Boromir

Bulz Ciobănesc cu Brânză de Burduf după Rețeta Boromir

0
Bulz Ciobănesc cu Brânză de Burduf după Rețeta Boromir

Bulzul, mult îndrăgitul preparat românesc din mămăligă și brânzeturi, face parte dintre mâncărurile ciobănești cu tradiție ce te încântă atât cu gustul bogat, cât și cu simplitatea lor. Așadar astăzi ne-am gândit să împărtășim cu tine o rețetă ușoară de bulz ciobănesc din brânză de burduf și mămăligă gătită cu Mălaiul superior Boromir.

  Savoare și simplitate cu bulzul ciobănesc Când brânza cremoasă din interiorul bulzului se împletește cu crusta crocantă a mămăligii preparate cu Mălaiul Boromir, răsfățul este cât se poate de delicios. Și este atât de ușor să obții un asemenea deliciu tradițional!   Bulzul ciobănesc se prepară din mămăligă fiartă, sub forma unui bulgare cu brânză în interior, și se coace fie pe plită în varianta moldovenească, fie pe jar în varianta ardelenească. Merge servit și împreună cu cârnați sau slănină afumată, dar și cu ouă prăjite pentru un plus de gust.   Cum preparatele tradiționale sunt despre savorile și bucuriile simple, merge de minune să-i surprinzi pe cei dragi cu un bulz rustic atât la masa festivă, cât și la masa de zi cu zi. Zilele friguroase devin astfel mai blânde și pline de amintiri savuroase.   Bulz tradițional de mămăligă, gătit cu Mălaiul Boromir Mălaiul superior Boromir este obținut în urma unui lung proces de măcinare a boabelor de porumb, atent selecționate, astfel încât să îți ofere o experiență autentică. Datorită aromei și texturii sale fine, tradiționala mămăligă capătă mai multă savoare. Și prăjiturile rustice preparate cu Mălaiul Boromir se transformă în delicii pe care le va adora întreaga familie!   Îl poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde vei găsi și alte produse de morărit precum mălaiul Boromir fără gluten, de cea mai bună calitate, făina albă superioară, grișul și arpacașul.   Tot de acolo poți alege și produse tradiționale precum pufoșii Cozonaci Boromir cu umpluturi bogate, cornulețe fragede, dar și preparate gata de copt precum plăcintele rustice cu varză și ciuperci, carne sau brânză. Cu multă dragoste pentru tradiții, am creat nenumărate bunătăți după rețete autentice pentru ca tu să redescoperi bucuria gusturilor românești.   Dacă tot vorbim despre delicii tradiționale, încearcă și rețeta de frigănele dulci din cozonac Boromir pe care o găsești pe blogul nostru. Este o rețetă definită de savoare ce trezește gustul copilăriei și nostalgia pentru bucatele de altădată. Ingrediente bulz din mămăligă 4 Porții
  • 350 gr Mălai superior Boromir
  • 350 gr brânză de burduf
  • 1 L apă
  • sare
Mod de preparare bulz ciobănesc PASUL 1 Mai întâi trebuie să prepari mămăliga din Mălaiul Boromir. Pune la fiert apa cu puțină sare într-o oală, iar când începe să fiarbă, adaugă mălaiul în ploaie. Lasă-l la fiert timp de 20-25 de minute la foc mic. Amestecă constant astfel încât mămăliga să nu se prindă de pereții oalei și să nu se ardă. Ca să poți modela ușor bulgarii de bulz ciobănesc, textura ei trebuie să fie ușor groasă. PASUL 2 Lasă mămăliga să se răcească puțin după ce s-a făcut, și apoi împarte-o în patru bucăți egale direct în oală. Acum vine partea distractivă, și anume, modelarea bulgărilor de bulz. Ia cu mâna fiecare bucată de mămăligă și turtește-o în palmă pe o folie alimentară, iar mai apoi poți pune în mijloc brânza de burduf. Îți propunem să folosești folia alimentară ca să îți fie mai ușor să formezi bulgării de mămăligă cu brânză în interior. Când iei mămăliga în mână ai grijă să nu te arzi foarte tare întrucât aceasta va frige destul de mult. Pe lângă brânza de burduf, poți pune în interior și bucățele mici de afumătură, fie cârnați, slănină sau șuncă. De asemenea, poți înlocui brânza de burduf cu urdă, sau poți face un mix de brânzeturi pentru un plus de gust. PASUL 3 Pune cei patru bulgări de mămăligă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Poți folosi și un grătar în locul tăvii pentru ca bulzul să se rumenească și mai bine. PASUL 4 Lasă tava cu bulgării de bulz în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute până când crusta mămăligii devine crocantă. La final completează gustul bulgărilor de bulz ciobănesc cu un ou prăjit, smântână sau lapte bătut. Pentru un decor aspectuos, rade și puțin cașcaval afumat deasupra. Poftă bună! Descoperă pe blogul nostru mai multe rețete delicioase! Pe boromirmarket.ro te așteaptă atât bunătăți tradiționale, cât și produse inedite, numai bune de împărțit cu familia și prietenii.