
Bulzul, mult îndrăgitul preparat românesc din mămăligă și brânzeturi, face parte dintre mâncărurile ciobănești cu tradiție ce te încântă atât cu gustul bogat, cât și cu simplitatea lor. Așadar astăzi ne-am gândit să împărtășim cu tine o rețetă ușoară de bulz ciobănesc din brânză de burduf și mămăligă gătită cu Mălaiul superior Boromir.
Savoare și simplitate cu bulzul ciobănesc Când brânza cremoasă din interiorul bulzului se împletește cu crusta crocantă a mămăligii preparate cu Mălaiul Boromir, răsfățul este cât se poate de delicios. Și este atât de ușor să obții un asemenea deliciu tradițional! Bulzul ciobănesc se prepară din mămăligă fiartă, sub forma unui bulgare cu brânză în interior, și se coace fie pe plită în varianta moldovenească, fie pe jar în varianta ardelenească. Merge servit și împreună cu cârnați sau slănină afumată, dar și cu ouă prăjite pentru un plus de gust. Cum preparatele tradiționale sunt despre savorile și bucuriile simple, merge de minune să-i surprinzi pe cei dragi cu un bulz rustic atât la masa festivă, cât și la masa de zi cu zi. Zilele friguroase devin astfel mai blânde și pline de amintiri savuroase. Bulz tradițional de mămăligă, gătit cu Mălaiul Boromir Mălaiul superior Boromir este obținut în urma unui lung proces de măcinare a boabelor de porumb, atent selecționate, astfel încât să îți ofere o experiență autentică. Datorită aromei și texturii sale fine, tradiționala mămăligă capătă mai multă savoare. Și prăjiturile rustice preparate cu Mălaiul Boromir se transformă în delicii pe care le va adora întreaga familie! Îl poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde vei găsi și alte produse de morărit precum mălaiul Boromir fără gluten, de cea mai bună calitate, făina albă superioară, grișul și arpacașul. Tot de acolo poți alege și produse tradiționale precum pufoșii Cozonaci Boromir cu umpluturi bogate, cornulețe fragede, dar și preparate gata de copt precum plăcintele rustice cu varză și ciuperci, carne sau brânză. Cu multă dragoste pentru tradiții, am creat nenumărate bunătăți după rețete autentice pentru ca tu să redescoperi bucuria gusturilor românești. Dacă tot vorbim despre delicii tradiționale, încearcă și rețeta de frigănele dulci din cozonac Boromir pe care o găsești pe blogul nostru. Este o rețetă definită de savoare ce trezește gustul copilăriei și nostalgia pentru bucatele de altădată. Ingrediente bulz din mămăligă 4 Porții- 350 gr Mălai superior Boromir
- 350 gr brânză de burduf
- 1 L apă
- sare