Bucătăria – între gust și sănătate – A7TV – Trăiește viitorul!

Urmareste-ne:

Chef Antonio Passarelli, invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, are 60 de ani, s-a născut la Calabria, provine dintr-o familie de bucătari și este unul dintre cei mai renumiți chefi străini care activează în România. Cunoscut publicului și datorită emisiunilor televizate la care a participat, Chef Antonio Passarelli a urmat cursurile mai multor instituții cu specific gastronomic.
Între anii 1977-1982 Chef Antonio Passarelli a lucrat în mai multe restaurante de renume, iar din 1990 și până în prezent  a colaborat cu mai multe restaurante din Anglia, SUA și România
Chef Antonio Passarelli a avut șansa să gătească pentru o serie întreagă de șefi de state, politicieni (Berlusconi, Letta, Prodi etc.), actori și regizori internaționali: Demi Moore, F. F. Coppola, S. Segal etc.

”Cele mai importante lucruri despre gastronomie, pe care le cunosc, le-am deprins din trei puncte: de la bucătari, din școlile pe care le-am urmat, dar și din cărțile pe care le-am folosit pentru documentare.”

Chef Antonio Passarelli este de părere că dacă înveți asa cum trebuie și parcurgi toate etapele profesionale, care sunt esențiale, îți trebuie minimum 15 ani ca să ajungi un bun bucătar.
Îi place să gătească cu vită, mai ales cu parțile anatomice mai puțin obișnuite, precum: Hanger Steak, Skirt Steak, Flap Steak, Flank Steak si toate felurile de pește și legume. Folosește sosuri pe baza de: șofran, butter lemon, rouille, piersici, gutui, pere, mere, vin cu scorțișoară, fondute de parmizan, dar și sosuri clasice.

”Astăzi, un bucătar nu mai este numai un om care asamblează materii prime, ci poate fi și un „instigator” la o viata sănătoasă, arătând că o bucătărie gustoasă poate să fie și foarte sănătoasă. Iar acest lucru îl fac și eu!”

Despre toate acestea, dar și multe altele aflați urmărind emisiunea ALĂTURI DE TINE cu Alina Ilioi Muresan.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *