8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Boris Johnson: Rusia pregătește cel mai mare război, în Europa, din 1945...

Boris Johnson: Rusia pregătește cel mai mare război, în Europa, din 1945 încoace

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, într-un interviu pentru BBC, că sunt indicii care sugerează că Rusia pregătește „cel mai mare război în Europa de la 1945 încoace” și a avertizat asupra costului uman extraordinar pe care l-ar presupune o astfel de acțiune, inclusiv în rândul „tinerilor ruși”.

„Toate indiciile arată că planul a început deja, într-un anume sens”, a spus premierul britanic, întrebat dacă o invazie rusă este considerată în continuare drept „iminentă”.

El a spus că nu sunt semne care să atenueze această evaluare.

Serviciile de informații au ajuns la concluzia că Moscova intenționează să invadeze Ucraina și să încercuiască capitala Kiev, a mai spus Boris Johnson.

El susține că președintele american Joe Biden le-a spus liderilor occidentali că serviciile de informații sunt de părere că forțele rusești nu plănuiesc să intre în Ucraina doar dinspre est, prin Donbas, ci vor veni și dinspre Belarus către zona din jurul Kievului.

„Lumea trebuie să înțeleagă costul uriaș în vieți omenești pe care l-ar putea presupune asemenea planuri”, a avertizat Johnson.

„Mi-e teamă că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, fie și numai în ceea ce privește amploarea sa”, a spus premierul.

„Dar oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale tinerilor ruși”, a adăugat el.

Interviul integral va fi difuzat duminică de BBC One, la ora 09:00 GMT (11:00, ora României).

Premierul Boris Johnson a acordat interviul fiind la Munchen, unde liderii mondiali s-au reunit la conferința anuală pe teme de securitate.

Acolo, Boris Johnson s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar în intervenția sa din cadrul conferinței a avertizat că orice invazie a Ucrainei ar avea repercusiuni în întreaga lume.

Cele mai recente estimări ale guvernului american sugerează că numărul trupelor rusești staționate în prezent de-a lungul frontierei Ucrainei, atât în Rusia, cât și în Belarusul vecin, este cuprins între 169.000 și 190.000 de oameni.

SourceBBC

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...