8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Articole BOOKMEDIA: Dragostea, o boală?

BOOKMEDIA: Dragostea, o boală?

Ediția din 7 februarie a emisiunii BookMedia cu Natașa Alina Culea s-a axat pe educația emoțională – în toate dimensiunile sale. Într-o cultură în care ni se predă că ”sacrificiul este un elogiu”, câteodată nu știm să mai facem distincția dintre limitele pe care trebuie să le impunem în relațiile cu ceilalți din chibzuință și dățile când se cade să oferim mai mult pentru a întreține o relație sau o prietenie sănătoasă.

 

 

Doza de vulnerabilitate este percepută diferit la bărbați și femei, cele din urmă fiind considerate naive atunci când își exploatează feminitatea și latura vulnerabilă, iar cei din dintâi slabi sau fricoși – un contrast inventat de societate pentru manipularea sexului tare.

Fiecare dintre noi are uneori temeri cu privire la expunerea sentimentelor în fața celorlați deoarece nu le putem anticipa reacțiile ori, din contră, ne luăm libertatea de a le anticipa noi înșine – de multe ori în mod eronat. Astfel, ne îmbuteliem trăirile și judecăm în locul celuilalt fără să îi dăm ocazia de a reacționa la sentimentele noastre autentice.

Psihoterapeutul Gabriela Presada recunoaște că ea însăși întâmpina în trecut dificultăți în a se menține fermă în fața oamenilor care profitau de disponibilitatea ei de a-i ajuta permanent. Ea ne dezvăluie cum putem să stabilim o relație cu noi înșine prin care să nu ne mai trădăm nevoile personale în funcție de preferințele celor din jur.

Printre recomandările de cărți ale acestei ediții BookMedia se numără un roman al cărei autoare este plasată printre cele mai bune scriitoare ale secolului XXI – ”o ștachetă destul de greu de atins”. Aceasta are capacitatea de a captiva cititorul prin proza sa realistă cu tentă suprarealistă.

O altă recomandare este făcută prin intervenția Gabrielei Presada, care menționează o operă – aparținând genului ficțiune psihologică – unde este explorată natura relației pacienților cu psihoterapeuții lor.

Natașa mai amintește de – No. 1 Bestseller în New York în 1987 – o carte de într-ajutorare a sinelui prin care autorul și-a propus să-i îndrume pe cei care iubesc prea mult și își plasează propriile nevoi pe plan secund.

Dacă doriți să aflați titlurile cărților și să urmăriți discuția, vă invităm să accesați ediția BookMedia aici:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?