Bisericile protestante întâmpină noi dificultăți. Din ce în ce mai multe denominațiuni nu pot să mai formeze grupe mici de studiu a Bibliei. Deși poate suntem tentați să spunem că pandemia este de vină, într-ucât s-a forțat era digitală odată cu izolarea. Lifeway Research a descoperit că multor biserici protestante, evanghelice sau nu, le este din ce în ce mai dificil să își dezvolte micile grupuri de meditație biblică.

Datele culese de Lifeway Research și publicate pe 7 martie, s-au confruntat cu cele ale anchetelor anterioare din 2008. Compania de sondaj privind nevoile bisericilor constată o tendință descendentă a implicării credincioșilor în grupurile intra-eclesiale. Eroarea de eșantionare nu depășește plus sau minus 3,2%.

În timp ce 97% dintre pastori spun că autoritatea scripturilor este fundamentală pentru grupurile bisericești și strategiile de ucenicie, această credință nu este corelată cu participarea ridicată la întâlnirile mici de studiu biblic.

Pastorilor le este greu să motiveze congregații să se implice în grupuri mici sau chiar la școala duminicală. Doar 44% dintre adepții lor investesc în studiu biblic.

În detaliu, 30% din cei 1.000 de pastori chestionați între 6 și 30 septembrie 2022 spun că 50 până la 74% dintre credincioși sunt implicați în grupuri mici, un interval care este de 25 până la 49% conform a 27% dintre pastori.

24% dintre ei declară exact un sfert din participanții la grupurile de studiu.

Doar 19% dintre pastori constată că cel puțin trei sferturi dintre credincioși sunt implicați.