vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Articole Noutăți Bisericile protestante din Turcia rămân fără pastori

Bisericile protestante din Turcia rămân fără pastori

Un raport nou publicat de Asociația Turcă a Bisericilor Protestante arată că mai puțin de 15 biserici protestante se pot întâlni în lăcașe de cult dedicate. Aproximativ 120 de biserici se adună pentru a se închina, fie în spații închiriate, fie în gospodării.

În Turcia, există 186 de biserici protestante locale, de diferite dimensiuni, majoritatea conduse de pastori creștini locali.

Asociația Protestantă din Turcia reclamă faptul că „nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește drepturile creștinilor de a-și forma propriii lucrători religioși” deoarece legislația din Turcia nu creează un cadrul facil formării seminariilor pentru slujitorii creștini. Ei trebuie să apeleze la școlile de teologie din străinătate.

Unele congregații protestante care aveau un pastor străin au avut dificultăți serioase, deoarece, fiind cetățean străin a fost obligat să părăsească țara din cauza codurilor N-82 sau G-87 care interziceau intrarea în Turcia sau refuzul vizelor de ședere.

Această situație s-a înrăutățit după 2019. Se cunosc 78 de cazuri de lucrători creștini străini care au fost deportați sau li s-a refuzat intrarea în Turcia.

Printre religiile protestante se regăsesc Biserica creștină după Evanghelie, Biserica baptistă, Biserica penticostală, Biserica congregaționalistă, Biserica Mormonă, Biserica adventistă de ziua a șaptea, Biserica nazarineană, Biserica Martorilor lui Iehova.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...