8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Articole Noutăți Bisericile protestante din Turcia rămân fără pastori

Bisericile protestante din Turcia rămân fără pastori

Un raport nou publicat de Asociația Turcă a Bisericilor Protestante arată că mai puțin de 15 biserici protestante se pot întâlni în lăcașe de cult dedicate. Aproximativ 120 de biserici se adună pentru a se închina, fie în spații închiriate, fie în gospodării.

În Turcia, există 186 de biserici protestante locale, de diferite dimensiuni, majoritatea conduse de pastori creștini locali.

Asociația Protestantă din Turcia reclamă faptul că „nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește drepturile creștinilor de a-și forma propriii lucrători religioși” deoarece legislația din Turcia nu creează un cadrul facil formării seminariilor pentru slujitorii creștini. Ei trebuie să apeleze la școlile de teologie din străinătate.

Unele congregații protestante care aveau un pastor străin au avut dificultăți serioase, deoarece, fiind cetățean străin a fost obligat să părăsească țara din cauza codurilor N-82 sau G-87 care interziceau intrarea în Turcia sau refuzul vizelor de ședere.

Această situație s-a înrăutățit după 2019. Se cunosc 78 de cazuri de lucrători creștini străini care au fost deportați sau li s-a refuzat intrarea în Turcia.

Printre religiile protestante se regăsesc Biserica creștină după Evanghelie, Biserica baptistă, Biserica penticostală, Biserica congregaționalistă, Biserica Mormonă, Biserica adventistă de ziua a șaptea, Biserica nazarineană, Biserica Martorilor lui Iehova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...