vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Familie Bisericile din Anglia se confruntă cu un declin

Bisericile din Anglia se confruntă cu un declin

Bisericile din Anglia se confruntă cu o problemă cu care, de altfel, majoritatea celor din Europa și SUA se confruntă: lipsa de oameni noi convertiți, deoarece tinerii aleg să plece.

Este vorba despre Biserica Presbiteriană, Biserica Angliei și Biserica Episcopală Scoțiană.

Cultele istorice principale din Marea Britanie se află într-un declin accelerat și de restricțiile de Covid-19.

Congregațiile lor sunt mici și în vârstă și nu sunt completate de tineri.

Teologia liberală și compromisurile pe care creștinismul cultural le acceptă sunt un alt motiv pentru care bisericile istorice nu mai sunt relevante.

Un studiu al unui profesor de matematică a preluat statistica din grupurile bisericești ale Angliei, Țara Galilor și Scoția.

Concluzia la care a ajuns este că denominațiunile creștine principale din Regatul Unit sunt în declin și unele dintre ele pot dispărea în doar câteva decenii.

Totodată studiul său arată că bisericile care au înregistrat o creștere sunt cele noi înființate după anul 1900 și au o teologie evanghelică.

Ceea ce au în comun aceste biserci este o perspectivă puternică asupra autorității Bibliei și un accent major pe misiune.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...