8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Noutăți Biserica Scoției – schimbare fundamentală cu privire la căsătorii

Biserica Scoției – schimbare fundamentală cu privire la căsătorii

Baza Bisericii Scoției este Cuvântul lui Dumnezeu cuprins în Scripturile din Vechiul și Noul Testament. Recunoaște Confesiunea de credință Westminster, lăsând în același timp libertatea de opinie în chestiuni care nu se încadrează în substanța credinței (art. 2 și 5). Biserica nu are o carte de rugăciuni obligatorie, ci are în schimb o carte de imnuri (ediția a patra a fost publicată în 2004 ) și o carte de ordine comună.

În comun cu alte confesiuni protestante, Biserica Scoției recunoaște două sacramente: Botezul și Sfânta Cină.

Biserica botează atât credincioșii adulți, cât și copiii care sunt copii ai familiilor creștine. Sfânta Cină este deschisă creștinilor de toate confesiunile și nu doar membrilor Bisericii Scoției, fără condiții prealabile.

În mod tradițional, Sfânta Cină are loc foarte rar în Biserica Scoției, doar de trei sau patru ori pe an, dar practica de astăzi variază foarte mult. Unele congregații o sărbătoresc o dată pe lună.

Biserica este o biserică reformată (conform tradiției calviniste) și face parte din Alianța mondială a bisericilor reformate.

Cu toate acestea, vechea decizie menționată mai sus de libertatea de opinie în chestiuni care nu se încadrează în substanța credinței lasă o toleranță relativă diferitelor poziții teologice, indiferent dacă sunt mai liberale sau mai conservatoare, în doctrină, etică și interpretare a Scripturii.

Adunarea Generală a Bisericii Scoției a votat pentru a acorda slujitorilor și diaconilor săi „dreptul de a solicita să devină un celebrant autorizat pentru a desfășura ceremonii între persoane de același sex”.

Majoritatea prezbiterilor au aprobat raportul numit „Solemnizarea uniunii căsătoriilor de același sex”, permițând slujitorilor și diaconilor să căsătorească cupluri de același sex.

Documentul aprobat mai precizează că „niciun slujitor sau diacon nu va fi obligat să participe la solemnizare sau să fie implicat în aranjamentele pentru o căsătorie de același sex, dacă nu ar dori în mod explicit să facă acest lucru”.

În ciuda numărului mare de voturi pentru, mai mulți preoți și-au exprimat public opoziția față de decizia Adunării.

Preotul Phil Gunn, a subliniat că „această hotărâre nu este biblică… Suntem chemați să iubim pe toți așa cum ne-a poruncit Hristos, trebuie să demonstrăm dragostea lui Dumnezeu față de lume, astfel încât ei să recunoască ceva diferit în noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne conformăm stilului de viață al societății sau al lumii”, a subliniat preotul Gunn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...