vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Articole Noutăți Biserica Angliei caută răspunsuri la întrebarea „Ce este o femeie”?

Biserica Angliei caută răspunsuri la întrebarea „Ce este o femeie”?

Întrebarea despre femeie a fost pusă în cadrul unui proiect al instituției engleze, „Trăind în Dragoste și Credință” (LLF), care caută să împace noile definiții progresiste pentru relații, sexualitate și identitate cu învățăturile Bisericii Anglicane.

 

„Nu există nicio definiție oficială, care reflectă faptul că până de curând astfel de definiții erau evidente de la sine, așa cum sunt reflectate în slujba cununiei.

Proiectul Trăind în Dragoste și Credință a început să exploreze complexitățile mariajului, asociate cu identitatea de gen și îndeamnă spre grijă adițională care să fie adăugată înțelegerii lucrurile comune și diferențelor noastre, ca oameni creați după chipul lui Dumnezeu”, a spus episcopul Europei, Robert Innes.

Declarația acestuia a creat controverse în rândul mai multor persoane. Tabăra conservatoare a Bisericii afirmă că atât biologia cât și Biblia dau același răspuns în privința definiției femeii.

Tabăra liberală este și ea nemulțumită. Jayne Ozanne, o activistă LGBT, care este și membră a Sinodului, a spus că răspunsul episcopului este „pasiv agresiv” și are rolul de a „supăra comunitatea LGBT și în particular, persoanele trans din mijlocul nostru”.

Comunicatul a atras dezaprobarea și primei „preotese” hirotonită de această instituție.

Angela Berners-Wilson, prima femeie „preot” din istoria acestei Biserici a declarat:

„Nu sunt total fericită cu acest răspuns. Adică, cred că anumite lucruri sunt evidente, precum faptul că bărbații nu pot avea copii.

Dar cred că trebuie să fim foarte sensibili și poate trebuie să ne re-examinăm limitele”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...