8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Noutăți Biserica Angliei caută răspunsuri la întrebarea „Ce este o femeie”?

Biserica Angliei caută răspunsuri la întrebarea „Ce este o femeie”?

Întrebarea despre femeie a fost pusă în cadrul unui proiect al instituției engleze, „Trăind în Dragoste și Credință” (LLF), care caută să împace noile definiții progresiste pentru relații, sexualitate și identitate cu învățăturile Bisericii Anglicane.

 

„Nu există nicio definiție oficială, care reflectă faptul că până de curând astfel de definiții erau evidente de la sine, așa cum sunt reflectate în slujba cununiei.

Proiectul Trăind în Dragoste și Credință a început să exploreze complexitățile mariajului, asociate cu identitatea de gen și îndeamnă spre grijă adițională care să fie adăugată înțelegerii lucrurile comune și diferențelor noastre, ca oameni creați după chipul lui Dumnezeu”, a spus episcopul Europei, Robert Innes.

Declarația acestuia a creat controverse în rândul mai multor persoane. Tabăra conservatoare a Bisericii afirmă că atât biologia cât și Biblia dau același răspuns în privința definiției femeii.

Tabăra liberală este și ea nemulțumită. Jayne Ozanne, o activistă LGBT, care este și membră a Sinodului, a spus că răspunsul episcopului este „pasiv agresiv” și are rolul de a „supăra comunitatea LGBT și în particular, persoanele trans din mijlocul nostru”.

Comunicatul a atras dezaprobarea și primei „preotese” hirotonită de această instituție.

Angela Berners-Wilson, prima femeie „preot” din istoria acestei Biserici a declarat:

„Nu sunt total fericită cu acest răspuns. Adică, cred că anumite lucruri sunt evidente, precum faptul că bărbații nu pot avea copii.

Dar cred că trebuie să fim foarte sensibili și poate trebuie să ne re-examinăm limitele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...