8.5 C
București
joi, 11 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate BioNTech şi Pfizer vor să scoată un vaccin împotriva zona zoster

BioNTech şi Pfizer vor să scoată un vaccin împotriva zona zoster

Companiile BioNTech şi Pfizer au anunţat că vor dezvolta împreună un vaccin împotriva zona zoster, care va avea la bază tehnologia ARN mesager, utilizată deja în cazul unor vaccinuri anti-COVID-19, informează Digi24.

 

Studiile clinice vor începe în a doua jumătate a acestui an. Cele două companii au spus că noul vaccin va utiliza tehnologia antigenică dezvoltată de Pfizer şi procesul ARN mesager conceput de BioNTech.

Ele intenţionează să împartă costurile de dezvoltare, precum şi profiturile brute generate de comercializare viitorului produs farmaceutic.

„Prin această colaborare, ambele companii îşi propun să îşi valorifice expertizele şi resursele pentru a dezvolta un vaccin nou împotriva zonei zoster bazat pe ARN mesager”, a declarat Ugur Sahin, CEO şi cofondator al companiei BioNTech.

Obiectivul proiectului, a adăugat el, este acela de a dezvolta un vaccin bazat pe ARN mesager „care să aibă un profil de risc favorabil şi o eficacitate ridicată”.

Zona zoster este declanşată de un virus care de obicei cauzează varicelă în perioada copilăriei.

După trecerea prin acea boală, virusul rămâne însă în celulele nervoase pentru toată viaţa şi poate să provoace zona zoster la o vârstă ulterioară.Simptomele tipice includ dureri arzătoare, urmate de răspândirea unor vezicule pe piele.

În cazuri rare, durerile pe traiectul nervilor senzoriali pot să persiste pentru perioade îndelungate, chiar şi după dispariţia erupţiei cutanate.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Premierul României: ”Avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România”

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat...

Primarul Capitalei: ”Avarii au fost și vor mai fi. Dar iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută”

"Problema apei calde este una dintre cele mai grave probleme structurale ale Capitalei. Problema este compusă din două – una de transport și distribuție...

Ministrul Agriculturii: „România va avea şi ulei”

Întrebat dacă este mai importantă liniştea pe care a transmis-o în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în acest an,...

Oficial din Ucraina: ”În cazul unui incident nuclear, va fi afectat nu doar sudul Ucrainei”

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruşi ameninţă acum să o arunce în aer, sunt stocate...