miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate BioNTech şi Pfizer vor să scoată un vaccin împotriva zona zoster

BioNTech şi Pfizer vor să scoată un vaccin împotriva zona zoster

Companiile BioNTech şi Pfizer au anunţat că vor dezvolta împreună un vaccin împotriva zona zoster, care va avea la bază tehnologia ARN mesager, utilizată deja în cazul unor vaccinuri anti-COVID-19, informează Digi24.

 

Studiile clinice vor începe în a doua jumătate a acestui an. Cele două companii au spus că noul vaccin va utiliza tehnologia antigenică dezvoltată de Pfizer şi procesul ARN mesager conceput de BioNTech.

Ele intenţionează să împartă costurile de dezvoltare, precum şi profiturile brute generate de comercializare viitorului produs farmaceutic.

„Prin această colaborare, ambele companii îşi propun să îşi valorifice expertizele şi resursele pentru a dezvolta un vaccin nou împotriva zonei zoster bazat pe ARN mesager”, a declarat Ugur Sahin, CEO şi cofondator al companiei BioNTech.

Obiectivul proiectului, a adăugat el, este acela de a dezvolta un vaccin bazat pe ARN mesager „care să aibă un profil de risc favorabil şi o eficacitate ridicată”.

Zona zoster este declanşată de un virus care de obicei cauzează varicelă în perioada copilăriei.

După trecerea prin acea boală, virusul rămâne însă în celulele nervoase pentru toată viaţa şi poate să provoace zona zoster la o vârstă ulterioară.Simptomele tipice includ dureri arzătoare, urmate de răspândirea unor vezicule pe piele.

În cazuri rare, durerile pe traiectul nervilor senzoriali pot să persiste pentru perioade îndelungate, chiar şi după dispariţia erupţiei cutanate.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...