8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate UPDATE! Bilanțul victimelor de la Matei Balș a ajuns la 10

UPDATE! Bilanțul victimelor de la Matei Balș a ajuns la 10

Încă un pacient care a fost transferat după incendiul de la Institutul „Matei Balș” a decedat la Spitalul Universitar de Urgență din București, potrivit Ministerului Sănătății. Aceasta este a zecea victimă după tragedie.

„Ministerul Sănătății a fost informat privind un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, arată un comunicat de presă.

 

Știrea inițială

Încă un deces în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Astfel, bilanțul negru al victimelor a ajuns la 9.

Potrivit unui comunicat al ministerului Sănătăţii, este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie”, a precizat sursa citată.

Pacienta se afla în stare gravă, intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

„Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Sunt în continuare pacienți care sunt internați la ATI în 11 spitale din Capitală, care sunt monitorizați de către medici.

De asemenea, mai sunt 11 pacienți în stare stabilă internați la Spitalul “Sf. Ioan” din București.

La Spitalul “Victor Babeș” sunt 4 pacienți internați, doi dintre ei putând fi externați în zilele următoare.

Alte două persoane sunt internate la ATI la Spitalul Militar. Unul dintre cei șase pacienți internați la “Victor Babeș”, care este în stare gravă iar medicii spun că este foarte probabil ca starea sa să se agraveze în zilele următoare.

Și la “Marius Nasta” este un pacient internat care este intubat.

https://www.a7tv.ro/incendiu-la-matei-bals-4-morti-11-raniti-si-102-persoane-evacuate-a-fost-declansat-planul-rosu-de-interventie/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?