marți, septembrie 26, 2023
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Biblia și succesul în viață

Biblia și succesul în viață

Biblia și succesul în viață. Există multe forme ale succesului. Unele sunt acolo ca să te impresioneze. De exemplu vedete, oameni super-bogați sau câștigători de premii Nobel. Altele te emoționează în cu totul alt mod. De exemplu o persoană care se recuperează dintr-un handicap. Cineva care se lasă definitiv de fumat sau un individ care-și practică meseria cu pasiune totală.

Ce înseamnă să ai succes?

La fel ca fericirea, succesul are multiple definiții, iar fiecare dintre noi se poate raporta într-un mod diferit la el, în funcție de ceea ce își dorește de la viață și de la sine.

De aceea, nici nu există o rețetă universal valabilă pentru a avea succes. Nu îți putem spune să urmezi pas cu pas anumite instrucțiuni care ți-l garantează.

Atingerea succesului implică efort conștient și constant. Să excelezi într-un domeniu de activitate înseamnă să te dedici domeniului respectiv în fiecare zi. Să-ți dezvolți atât de mult un hobby, încât să-l transformi în afacere, înseamnă să exersezi zi de zi.

Cu toate acestea, nu trebuie să-ți neglijezi sănătatea pe drumul către atingerea succesului. Ca de fiecare dată, echilibrul este esențial, iar grija față de sănătatea ta, fizică și emoțională, te ajută și să-ți atingi obiectivele propuse. Odihna suficientă, alimentația echilibrată și diversificată, mișcarea, pauzele – toate acestea sunt esențiale, și nicidecum opționale.

Biblia și succesul în viață

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul Cornel Dărvășan, teolog, discută despre Biblie și succes:

”Ai mântuirea, ai succesul. Nu ai mântuire, nu ai succes. Dumnezeu ne prezintă multe variante ale succesului în Sfânta Scriptură. Una dintre ele este în Isaia cap. 48, v. 18:

”O, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu şi fericirea ta, ca valurile mării!”

Adică cum sunt valurile mării? Vin iar și iar. Fericirea perpetuă. Ce înseamnă om de succes? Înseamnă să fii fericit, să ai pace. Nu neapărat să ai bani.”

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...