duminică, februarie 25, 2024
Acasă Emisiuni Mens Sana Beneficiile dărniciei sunt reale

Beneficiile dărniciei sunt reale

Beneficiile dărniciei sunt reale și aduc bucurie și o nouă energie în viața oamenilor. Un sociolog a spus că refuzul de a face cadouri este echivalent cu negarea existenței acesteia. Astfel, cadourile sunt oferite pentru a confirma sau stabili conexiuni cu ceilalți. Ceea ce fac din acestea o reflecție unică a relației dintre cel ce oferă și destinatar.

O cercetare care a avut loc la Universitatea New Mexico din SUA condusă de biologi, sugerează că oamenii ca monogami în serie, folosesc cadourile pentru a atrage și reține partenerii. Studiul a mai arătat că bărbații care sunt generoși atunci când fac cadouri, au mai mult succes la a atrage parteneri pe termen lung.

Femeile pe de altă parte oferă mult mai rar cadouri în acest scop. Motivarea fiind dorința de a consolida relațiile sociale.

Dacă te-ai simțit vreodată dezamăgit/ă de vreun cadou sau dacă dimpotrivă, te-a făcut foarte fericit, experții susțin că persoana respectivă nu au știut ce să îți ofere și asta te-a dezamăgit mai rău decât darul în sine.

Ce facem dacă nu știm ce cadouri să oferim?

Dacă nu știm ce să oferim sau dacă să oferim ceva anul acesta, venim cu un alt studiu care ne confirmă că cei care oferă, trăiesc mai mult.

Cum primim cadourile?

În emisiunea ”Mens Sana” cu realizatoarea Consuela Bălașa, invitata Alina Iliescu, psihanalist, răspunde la această întrebare:

”Nu știu cât de diplomați suntem noi ca și români. Însă ce s-a observat din studii este că nu știm să reacționăm atât de bine în momentul în care primim un cadou. De ce? Pentru că nu am descoperit această reacție în familie. Pentru că din punct de vedere emoțional nu suntem atât de în contact cu emoțiile noastre, din cauza vremurilor pe care le-am trăit. Din cauza istoriei noastre personale.

Trebuie să fim conștienți că poate nu știm să reacționăm când primim un cadou și că suntem pe o autostradă nouă pe care trebuie să o construim. Am observat în filme sau diverse locuri că oamenii reacționează într-un fel. Și trebuie să ne punem întrebarea. Noi cum reacționăm când primim un cadou care nu ne place?…”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...