Beneficiile creșterii unui copil la țară

1
337

Beneficiile creșterii unui copil la țară sunt nenumărate în ceea ce privește dezvoltarea sa. Mulți dintre noi am uitat beneficiile acestui mediu, fiind încântați de cel urban cu toate aspectele pozitive pe care le aduce acesta.

Mediul rural reprezintă un viitor pentru UE

Comisia Europeană a prezentat astăzi o viziune pe termen lung pentru zonele rurale ale UE. A identificat dificultățile și preocupările cu care se confruntă acestea. A și evidențiat unele dintre cele mai promițătoare oportunități de care dispun aceste regiuni. Pe baza previziunilor și a consultărilor ample cu cetățenii și cu alți actori din zonele rurale, viziunea prezentată astăzi propune un Pact rural și un Plan de acțiune rurală, care au scopul de a face zonele noastre rurale mai puternice, conectate, reziliente și prospere.

În zonele rurale din întreaga UE media de vârstă este mai ridicată decât în zonele urbane și va începe să scadă încet în următorul deceniu. Atunci când sunt însoțite de o lipsă de conectivitate, de o infrastructură subdezvoltată și de lipsa unor oportunități diverse de ocupare a forței de muncă și de un acces limitat la servicii, acest lucru face ca zonele rurale să fie mai puțin atractive pentru a trăi și a munci.

În același timp, zonele rurale sunt factori activi în tranziția verde și digitală a UE. Atingerea obiectivelor ambițiilor digitale ale UE pentru 2030 poate oferi mai multe oportunități pentru dezvoltarea durabilă a zonelor rurale dincolo de agricultură și silvicultură, dezvoltând noi perspective pentru dezvoltarea sectorului de prelucrare și, în special, a serviciilor și contribuind la îmbunătățirea distribuției geografice a serviciilor și a industriilor.

Beneficiile creșterii unui copil la țară

În emisiunea ”Matinal A7” cu Beni și Iosif Graur, invitata Ana Petcu, influencer social media, dezvoltă această idee:

”Consider că suntem în acest moment într-un impediment educațional. Avem nevoie de această salvare numită educație. Educația depășește pe cea formală de la școală. Oamenii de la țară au înțelepciunea pământului. Care este tot educație. Educație non-formală.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.