vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Beneficiile consumului de mure

Beneficiile consumului de mure

Beneficiile consumului de mure sunt nenumărate. Pentru a te bucura de efectele benefice totale ale murelor, este recomandat să le consumi ca atare, proaspete sau să le adaugi în smoothie-uri de fructe și legume. Experții doc.ro ne oferă câteva informații cu privire la beneficiile acestora.

Beneficiile consumului de mure

Reduc riscul de boli de inimă

Antioxidanții din mure pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare și evenimente cardiovasculare cu potențial fatal. Poți să incluzi mure crude în meniul zilnic la micul dejun, punându-le în bolul de cereale cu lapte.

Scad riscul de boli inflamatorii

Consumul de mure poate ajuta la reducerea inflamației din organism, ceea ce scade mai departe riscul de boli inflamatorii, cum ar fi poliartrita reumatoidă și bolile inflamatorii intestinale. Poți face un smoothie de mure, căpșuni, zmeură și lapte vegetal pe care să îl bei la micul dejun sau între mese.

Luptă cu crampele menstruale 

Murele pot fi benefice în cazul crampelor menstruale. Deoarece conținutul lor de compuși bioactivi, cum ar fi antocianinele și flavonoidele, au proprietăți antiinflamatorii și analgezice. De asemenea, murele conțin o cantitate semnificativă de magneziu. Aceasta poate ajuta la relaxarea mușchilor uterini și la reducerea intensității crampelor menstruale.

Ajută în caz de afecțiuni bucofaringiene

Tot datorită proprietăților antiinflamatoare, murele un efect benefic asupra aftelor, gingivitei (inflamaţia gingiei), stomatita (inflamarea mucoasei bucale), faringită și amigdalită.

Utile în răceală

Murele conțin o cantitate semnificativă de vitamina C și antioxidanți, care pot ajuta la stimularea sistemului imunitar și la lupta împotriva infecțiilor, inclusiv a răcelii comune. Consumul de mure poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, ameliorarea durerilor de gât și la calmarea tusei.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...