8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Beneficiile artei în viața copiilor

Beneficiile artei în viața copiilor

Când vine vorba despre copii, părinții își doresc tot ce e mai bine pentru aceștia, dar în același timp să nu le aglomereze programul. Care sunt beneficiile artei în viața copiilor? Este indicat să îi încurajăm de mici să învețe să cânte la un instrument și să deprindă o nouă abilitate? De la ce vârstă?

 

Marius Gheorghiu, deținătorul unei școli de muzică din România, a fost invitat în platoul A7TV, la emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan pentru a spune care sunt beneficiile artei în viața copiilor dar și când este momentul ca părinții “să oprească“ aglomerarea programului celor mici.

 

“Eu nu am fost susținut să cânt la chitară, chiar dacă acesta era visul meu!”

 

Arta nu este bine plătită în românia. Mergând pe principiul “N-ai carte, n-ai parte!” mulți părinți nu țin cont de plăcerile copiilor, nici măcar la nivel de hobby.

Dacă un copil are o ocupație extra-școlară îl poate ajuta să se relaxeze atât mental, cât și sufletește.

“Chiar dacă am fost premiant, ai mei mi-au luat chitara, lucrul pe care îl veneram, din dorința de a învăța și mai mult pentru școală.

Lucrul acesta m-a necăjit foarte tare, așa că mi-am strâns bani și mi-am luat singur o altă chitară. Într-un final am făcut tot ce mi-a plăcut mie- artă.”

 

Beneficiile artei în viața copiilor

 

“Arta vine din suflet. Copiii se vor conecta cu instrumental, cu pensula sau cu microfonul, astfel încât devin un “tot”.

Cel mai important este ca cei mici să fie pasionați, părinții să le asculte atât dorințele, cât și nevoile.

Arta responsabilizează un  copil, deoarece este nevoie de repetiție zilnică pentru a prospera în acest domeniu, iar ușor, ușor cresc cu această disciplină în program.”

Arta deschide suflete. Ce poate să fie mai frumos decât un suflet care prosperă de la o zi la alta?

Indiferent de domeniul ales, copiii își aștern sufletele pe hârtie, de la piese scrise și compuse de ei, până la desene fabuloase. Copiii trebuie susținuți să facă ceea ce își doresc, pentru că mai devreme sau mai târziu tot pe drumul lor se vor îndrepta!

(41) BENEFICIILE ARTEI ÎN VIAȚA COPIILOR | ALĂTURI DE TINE – YouTube


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...