8.5 C
București
vineri, 29 mai 2020
Acasă Editoriale Actualitate Bebelușii din Timișoara, infectați cu noul coronavirus, testați astăzi pentru a doua...

Bebelușii din Timișoara, infectați cu noul coronavirus, testați astăzi pentru a doua oară

Bebelușii infectați cu COVID-19, de la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara, vor fi testați din nou astăzi.
Nou-născuții au fost descoperiți cu noul coronavirus, însă mamelor lor au fost testate negativ.

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dispus anchetă epidemiologică.

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, zece bebeluși care s-au născut la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara sunt infectați cu Covid-19, în timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Cei zece nou-născuți vor fi testați din nou astăzi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la spitalul municipal, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți, în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020, iar rezultatele acestora arată un număr de zece nou-născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

Nouă mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Luni după-amiază, ministrul sănătății a semnat ordine de înlocuire din funcţie a mai multor directori DSP, între care și cel din Timiş, care este schimbat pentru a doua oară în ultimele două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau spitale non-covid.

Managerii spitalelor suport cer redeschiderea acestora pentru toți bolnavii, dată fiind scăderea numărului de pacienți cu COVID-19. Există unități sanitare care sunt aproape goale, iar...

REȚETA A LA FABIEN “CHOUQUETTES”

Un desert tradițional franțuzesc ușor de preparat care nu necesită nici multe ingrediente și nici mult timp de preparare! Îl putem servi în diferite...

Decizie șocantă! Ce se va întâmpla cu studenții chinezi din SUA?

Administraţia Trump consideră că studenţi chinezi care studiază în Statele Unite au legături cu armata chineză și, în consecință, Washingtonul se pregăteşte să le...

Mai avem nevoie de declarație după 1 iunie?

Joi, 28 mai, Klaus Iohannis a anunțat, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului,...

COMENTARII RECENTE