miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Bebelușii din Timișoara, infectați cu noul coronavirus, testați astăzi pentru a doua...

Bebelușii din Timișoara, infectați cu noul coronavirus, testați astăzi pentru a doua oară

Bebelușii infectați cu COVID-19, de la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara, vor fi testați din nou astăzi.
Nou-născuții au fost descoperiți cu noul coronavirus, însă mamelor lor au fost testate negativ.

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dispus anchetă epidemiologică.

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, zece bebeluși care s-au născut la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara sunt infectați cu Covid-19, în timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Cei zece nou-născuți vor fi testați din nou astăzi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la spitalul municipal, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți, în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020, iar rezultatele acestora arată un număr de zece nou-născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

Nouă mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Luni după-amiază, ministrul sănătății a semnat ordine de înlocuire din funcţie a mai multor directori DSP, între care și cel din Timiş, care este schimbat pentru a doua oară în ultimele două luni.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...