8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Bani de la stat pentru fiecare hectar de pădure nouă

Bani de la stat pentru fiecare hectar de pădure nouă

AFR a transmis că fermierii au, în prezent, posibilitatea de a câştiga bani prin împădurire de pe urma terenurilor mai puţin productive, în condiţiile în care, până la sfârşitul anului 2023, România are obligaţia să realizeze lucrări de împădurire şi reîmpădurire pe 25.000 de hectare.

Asociaţia Fermierilor din România salută astfel ideea Ministerului Mediului, o ordonanţă de urgenţă fiind deja aprobată de Guvern.

Banii, adică cei 456 de euro pentru fiecare hectar de pădure nouă, vor fi încasaţi anual de proprietar (pentru rolul pe care îl are pădurea nou înfiinţată în stocarea carbonului).

Este adevărat că nu e un cadou pentru fermieri, ci o obligaţie pe care România şi-a asumat-o la nivel european.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Octavian Berceanu, fost comisar al Gărzii Naționale de Mediu, oferă o opinie avizată cu privire la acest proiect.

”În primul rând banii ar trebui să meargă către proprietarii de păduri care au păduri cu rol de protecție și unde tăierile sau exploatările de masă lemnoasă sunt interzise.

Deoarece acei oameni pierd uzufructul bunului pe care îl au și este normal să primească niște sume compensatorii astfel încât să se bucure că au o proprietate, iar acea proprietate aduce beneficii întregii comunități sau chiar întregii țări.

Vorbim de beneficii legate de calitatea aerului, de menținerea apei în sol, de biodiversitate, de turism, economie.

Sunt multe lucruri care trebuie recompensate pentru cei care au păduri de protecție în România.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...