duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Articole Noutăți Azilele groazei, o poveste despre care ai preferat să nu auzi

Azilele groazei, o poveste despre care ai preferat să nu auzi

Azilele groazei, o poveste despre care ai preferat să nu auzi. O poveste a gunoiului care se ascunde în spatele perdelei societății românești. Acolo unde nimeni nu vrea să caute din frica de ce va găsi. Un eșec total al poporului și politicii din România. Aceasta este povestea de groază care a cutremurat o țară întreagă.

Relatarea pe scurt

Bătrâni lăsaţi flămânzi, nespălaţi şi fără medicamente. Asta au găsit autorităţile, în 3 centre private din apropierea Capitalei unde îngrijirea unui vârstnic costă şi 7.000 de lei. În total, peste 100 de oameni îşi trăiau ultimii ani din viaţă în condiţii greu de închipuit. Zeci de ambulanţe au fost mobilizate imediat, după ce la mai mulţi vârstnici s-au descoperit răni grave.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a încercat să avertizeze autoritățile încă din toamna anului trecut în privința situației din căminele de bătrâni din județul Ilfov, însă „niciuna dintre autorităţile competente nu a văzut vreo problemă.”

Procurorii DIICOT au stabilit că Ștefan Godei era liderul grupării organizate care a pus la cale și conducea afacerea cu azile de bătrâni. Potrivit referatului întocmit de procurori, gruparea lui Godei a obținut în mai puțin de doi peste 3,7 milioane de lei de la mai multe Direcții de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6.

Ștefan Godei își cheltuia o parte din banii câștigați pe distracții, constând în petreceri cu droguri, prostituate și lăutari, arată procurorii DIICOT.

Premierul României nu arată milă față de autorii faptei

Marcel Ciolacu a declarat următoarele după ședința specială de Guvern privind azilele groazei:

”Faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul, la fel ca și dvs. am văzut infractori. Sunt peste tot în lume de asemenea ticăloși, asemenea cruzime, oameni dezumanizați total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva. La fel, să vedem funcționari publici, complici care, în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloși. Alături de colegii mei din Guvern am discutat astăzi și avem trei priorități. În primul rând, toate centrele pentru copii, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități de stat sau private trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile. Termenul va fi unul foarte scurt, 1 săptămână, sub coordonarea prefecților. În al 2-lea rând, solicit autorităților de drept toleranță zero față de grupurile infracționale care au jefuit aceste persoane.”

Declarațiile primarului Nicușor Dan

„Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți. Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă”, a scris duminică edilul Bucureștiului pe contul său pe o rețea de socializare.

S-au anunțat controale în toate centrele sociale

„Avem 3 priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstnice sau cu dizabilități, e stat sau private, vor fi controlate și reanalizate toate autorizațiilor. Termenul: o săptămână. În al doilea rând solicit autorităților de drept toleranță zero față de persoanele pe care le-au jefuit. Am stabilit cu ministrul justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate. Fac un apel către toate cultele, BOR, dar și ONG-uri, avem nevoie de implicarea dvs”, a declarat premierul României.

Premierul Marcel Ciolacu va avea astăzi (duminică) o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor bătuți, înfometați și umiliți în căminele din Ilfov.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...