8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a lansat un avertisment inedit legat de agresivitatea șobolanilor în timpul pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Americanii au fost sfătuiți să își asigure intrările în locuințe și în magazine, să taie vegetația din jurul caselor și să țină gunoiul în containere bine închise, deoarece șobolanii ar fi devenit extrem de agresivi.

Acest lucru este cauzat de lipsa cantităților mari de gunoi pe străzi și de faptul că restaurantele au fost închise și nu au mai aruncat resturi de mâncare.

”Restricțiile impuse au diminuat hrana rozătoarele, mai ales în zonele comerciale aglomerate”, au transmis reprezentanții Centrului.

Sursa Pixabay

Potrivit celei mai importante instituții de sănătate publică din SUA, șobolanii ar fi fost observați în timp ce își mănâncă puii.

”Mulți dintre șobolanii din orașe depind de hrana de noapte de la restaurante, hoteluri, baruri, gogoșerii și tot ce mai consumăm noi”, a spus specialistul în rozătoare, Bobby Corrigan, în Washington Post.

În Chicago, au fost plângeri în legătură cu infestarea unor blocuri de locuințe, pentru că șobolanii caută noi surse de hrană.

”Am văzut 30 de șobolani care mâncau ceva în mijlocul străzii”, a spus Charles Marsala, un ghid din New Orleans, pentru CBS News.


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...