joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a lansat un avertisment inedit legat de agresivitatea șobolanilor în timpul pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Americanii au fost sfătuiți să își asigure intrările în locuințe și în magazine, să taie vegetația din jurul caselor și să țină gunoiul în containere bine închise, deoarece șobolanii ar fi devenit extrem de agresivi.

Acest lucru este cauzat de lipsa cantităților mari de gunoi pe străzi și de faptul că restaurantele au fost închise și nu au mai aruncat resturi de mâncare.

”Restricțiile impuse au diminuat hrana rozătoarele, mai ales în zonele comerciale aglomerate”, au transmis reprezentanții Centrului.

Sursa Pixabay

Potrivit celei mai importante instituții de sănătate publică din SUA, șobolanii ar fi fost observați în timp ce își mănâncă puii.

”Mulți dintre șobolanii din orașe depind de hrana de noapte de la restaurante, hoteluri, baruri, gogoșerii și tot ce mai consumăm noi”, a spus specialistul în rozătoare, Bobby Corrigan, în Washington Post.

În Chicago, au fost plângeri în legătură cu infestarea unor blocuri de locuințe, pentru că șobolanii caută noi surse de hrană.

”Am văzut 30 de șobolani care mâncau ceva în mijlocul străzii”, a spus Charles Marsala, un ghid din New Orleans, pentru CBS News.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...