duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Avertisment inedit în SUA: A crescut agresivitatea șobolanilor!

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a lansat un avertisment inedit legat de agresivitatea șobolanilor în timpul pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Americanii au fost sfătuiți să își asigure intrările în locuințe și în magazine, să taie vegetația din jurul caselor și să țină gunoiul în containere bine închise, deoarece șobolanii ar fi devenit extrem de agresivi.

Acest lucru este cauzat de lipsa cantităților mari de gunoi pe străzi și de faptul că restaurantele au fost închise și nu au mai aruncat resturi de mâncare.

”Restricțiile impuse au diminuat hrana rozătoarele, mai ales în zonele comerciale aglomerate”, au transmis reprezentanții Centrului.

Sursa Pixabay

Potrivit celei mai importante instituții de sănătate publică din SUA, șobolanii ar fi fost observați în timp ce își mănâncă puii.

”Mulți dintre șobolanii din orașe depind de hrana de noapte de la restaurante, hoteluri, baruri, gogoșerii și tot ce mai consumăm noi”, a spus specialistul în rozătoare, Bobby Corrigan, în Washington Post.

În Chicago, au fost plângeri în legătură cu infestarea unor blocuri de locuințe, pentru că șobolanii caută noi surse de hrană.

”Am văzut 30 de șobolani care mâncau ceva în mijlocul străzii”, a spus Charles Marsala, un ghid din New Orleans, pentru CBS News.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...