joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Avertisment: Criza hârtiei igienice ar putea să revină

Avertisment: Criza hârtiei igienice ar putea să revină

Cel mai mare producător de celuloză din lume anunță că ar putea să revină criza hârtiei igienice. Potrivit companiei, criza globală a containerelor de transport ar putea duce la obstacole de aprovizionare.

Producătorul brazilian Suzano, cu sediul în Sao Paulo, a comunicat că cererea pe piața transportului maritim a fost dereglată de pandemie și că problemele de aprovizionare cu materie primă încep să prefigureze o criză globală.

Brazilia este cel mai mare producător de celuloză din lume și Suzano reprezintă o treime din aprovizionarea globală cu celuloză din lemn, folosită la fabricarea hârtiei igienice.

Compania braziliană operează de regulă cu nave de marfă, a căror cerere a crescut de-a lungul timpului, fapt ce ar putea determina întreruperi ale proceselor de transport, a declarat CEO-ul Walter Schalka.

Situația a luat naștere într-o perioadă când cererea pentru hârtie igienică a crescut tot mai mult pe fondul măsurilor de carantină din țările afectate de coronavirus.

„Toți jucătorii sud-americani care exportă celuloză s-au confruntat cu aceste riscuri”, spune CEO-ul Suzano.

Totodată, criza containerelor care a fost declanșată de cererea uriașă a Chinei, se manifestă deja de câteva luni, iar inflația crește pe măsură ce prețurile de transport vor continua să urce.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...