8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Avertisment: Criza hârtiei igienice ar putea să revină

Avertisment: Criza hârtiei igienice ar putea să revină

Cel mai mare producător de celuloză din lume anunță că ar putea să revină criza hârtiei igienice. Potrivit companiei, criza globală a containerelor de transport ar putea duce la obstacole de aprovizionare.

Producătorul brazilian Suzano, cu sediul în Sao Paulo, a comunicat că cererea pe piața transportului maritim a fost dereglată de pandemie și că problemele de aprovizionare cu materie primă încep să prefigureze o criză globală.

Brazilia este cel mai mare producător de celuloză din lume și Suzano reprezintă o treime din aprovizionarea globală cu celuloză din lemn, folosită la fabricarea hârtiei igienice.

Compania braziliană operează de regulă cu nave de marfă, a căror cerere a crescut de-a lungul timpului, fapt ce ar putea determina întreruperi ale proceselor de transport, a declarat CEO-ul Walter Schalka.

Situația a luat naștere într-o perioadă când cererea pentru hârtie igienică a crescut tot mai mult pe fondul măsurilor de carantină din țările afectate de coronavirus.

„Toți jucătorii sud-americani care exportă celuloză s-au confruntat cu aceste riscuri”, spune CEO-ul Suzano.

Totodată, criza containerelor care a fost declanșată de cererea uriașă a Chinei, se manifestă deja de câteva luni, iar inflația crește pe măsură ce prețurile de transport vor continua să urce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?