8.5 C
București
marți, 4 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Autoritățile franceze fac primul pas către interzicerea echipamentelor Huawei pentru 5G

Autoritățile franceze fac primul pas către interzicerea echipamentelor Huawei pentru 5G

După SUA și Marea Britanie, curentul anti-Huawei se extinde și în Europa continentală, din motive de securitate.

Autoritățile franceze au informat operatorii naționali de telecomunicații că nu vor putea reînnoi licențele Huawei pentru 5G odată ce acestea au expirat, scrie Euractiv.

Agenția de securitate cibernetică din Hexagon a anunțat în această lună că va permite utilizarea de echipamente, inclusiv Huawei, sub licențe de trei și opt ani, dar a sfătuit operatorii care nu folosesc echipamente ale companiei chineze să nu treacă la ele.

Noile informații arată că practic se introduce o interdicție, care doar poate fi mai târzie. Dar efectiv, din 2028 nu mai pot fi operate echipamente Huawei.

Deciziile agenției nu au fost făcute publice de ea sau de companii, iar amănuntele au apărut pe surse.

Chiar dacă unele companii ar alege acum Huawei, perspectiva de le înlocui în viitor va tăia orice intenție de a merge către furnizorul chinez.

Echipamentele pentru noua tehnologie 5G au nevoie de mai mult de opt ani pentru amortizarea investiției și generarea de profit. Practic, ar fi total neeconomic să fie făcută o infrastructură pentru a fi înlocuită înainte ca ea să producă bani.

Companiile, de fapt, au nevoie de o perioadă de tranziție și din această cauză nu se dă o interdicție totală.
Probabil că se va stârni ceva furie la Beijing. China vrea să ia măsuri în cazul în care Uniunea Europeană va interzice Huawei.

Beijingul ia în calcul adoptarea unor măsuri împotriva producătorilor de echipamente de telecomunicații Nokia şi Ericsson.

Ministerul chinez al Comerţului analizează măsuri de control al exporturilor, care ar împiedica Nokia şi Ericsson să livreze produse fabricate în China în alte ţări.

Sursa Pixabay

Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem, pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele 5G.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Singurul punct de trecere a graniței spre Grecia a fost blocat de protestatarii bulgari

Un grup de protestatari bulgari a blocat, duminică, la Blagoevgrad (120 km sud de Sofia), autostrada ce leagă capitala Sofia de punctul de trecere...

Elon Musk: „Extratereștrii au construit piramidele, evident”

Rania al-Mashat, ministrul cooperării internaționale din Egipt, l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă piramidele pentru a se convinge...

Samsung închide o fabrică de computere din China

Samsung Electronics a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China, transmite Reuters, citată de Agerpres. Companiile îşi regândesc planurile privind...

3 AUGUST ÎN ISTORIE

An de an, la 3 august, în România, se sărbătorește Ziua orașului Timișoara. În 3 august 1919, trupele române au intrat în Timişoara, iar Banatul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?