8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Autoritățile franceze fac primul pas către interzicerea echipamentelor Huawei pentru 5G

Autoritățile franceze fac primul pas către interzicerea echipamentelor Huawei pentru 5G

După SUA și Marea Britanie, curentul anti-Huawei se extinde și în Europa continentală, din motive de securitate.

Autoritățile franceze au informat operatorii naționali de telecomunicații că nu vor putea reînnoi licențele Huawei pentru 5G odată ce acestea au expirat, scrie Euractiv.

Agenția de securitate cibernetică din Hexagon a anunțat în această lună că va permite utilizarea de echipamente, inclusiv Huawei, sub licențe de trei și opt ani, dar a sfătuit operatorii care nu folosesc echipamente ale companiei chineze să nu treacă la ele.

Noile informații arată că practic se introduce o interdicție, care doar poate fi mai târzie. Dar efectiv, din 2028 nu mai pot fi operate echipamente Huawei.

Deciziile agenției nu au fost făcute publice de ea sau de companii, iar amănuntele au apărut pe surse.

Chiar dacă unele companii ar alege acum Huawei, perspectiva de le înlocui în viitor va tăia orice intenție de a merge către furnizorul chinez.

Echipamentele pentru noua tehnologie 5G au nevoie de mai mult de opt ani pentru amortizarea investiției și generarea de profit. Practic, ar fi total neeconomic să fie făcută o infrastructură pentru a fi înlocuită înainte ca ea să producă bani.

Companiile, de fapt, au nevoie de o perioadă de tranziție și din această cauză nu se dă o interdicție totală.
Probabil că se va stârni ceva furie la Beijing. China vrea să ia măsuri în cazul în care Uniunea Europeană va interzice Huawei.

Beijingul ia în calcul adoptarea unor măsuri împotriva producătorilor de echipamente de telecomunicații Nokia şi Ericsson.

Ministerul chinez al Comerţului analizează măsuri de control al exporturilor, care ar împiedica Nokia şi Ericsson să livreze produse fabricate în China în alte ţări.

Sursa Pixabay

Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem, pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele 5G.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...