sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Autoritățile americane investighează accidentele provocate de mașinile Tesla

Autoritățile americane investighează accidentele provocate de mașinile Tesla

Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat, luni, că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă, transmit Reuters şi AP.

 

În anul 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care automobilele Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii”. Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.

„S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.

NHTSA: Investigaţia „va evalua tehnologiile şi metodele folosite pentru a monitoriza, asista şi exercita modul în care conduce şoferul care utilizează funcţia de pilot automat”.

De cele mai multe ori funcția de pilot automat este folosită în mod greșit de către șoferi, aceștia fiind depistați cu nivel de alcoolemie ridicat sau cu încetarea exercitării capacităților de șofer.

Recomandările oficiale ale companiei sunt ca indiferent de circumstanță, șoferii să fie pe deplin atenți la traficul prezent în momentul respectiv și gata oricând să preia controlul vehiculului.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...