8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Autoritățile americane investighează accidentele provocate de mașinile Tesla

Autoritățile americane investighează accidentele provocate de mașinile Tesla

Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat, luni, că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă, transmit Reuters şi AP.

 

În anul 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care automobilele Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii”. Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.

„S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.

NHTSA: Investigaţia „va evalua tehnologiile şi metodele folosite pentru a monitoriza, asista şi exercita modul în care conduce şoferul care utilizează funcţia de pilot automat”.

De cele mai multe ori funcția de pilot automat este folosită în mod greșit de către șoferi, aceștia fiind depistați cu nivel de alcoolemie ridicat sau cu încetarea exercitării capacităților de șofer.

Recomandările oficiale ale companiei sunt ca indiferent de circumstanță, șoferii să fie pe deplin atenți la traficul prezent în momentul respectiv și gata oricând să preia controlul vehiculului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...