8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Au primit vestea prin telefon: ”Veniți repede! Arde casa!”

Au primit vestea prin telefon: ”Veniți repede! Arde casa!”

O familie alcătuită din cinci membri a rămas fără un adăpost deasupra capului în momentul în care, în concediu fiind, au primit o veste îngrozitoare: ”Veniți repede! Arde casa!”

 

“La patru zile după ce am plecat cu familia la mare, am primit un telefon de la un prieten care mi-a spus ca locuința noastră a luat foc. Ne-a trimis poză, pentru că și nouă ne era greu să credem. Seara, când am ajuns acasă, pompierii reușiseră să stingă focul. Am reușit să găsesc două portofele ale copiilor, hard disk-urile cu poze, DVD-urile de la nunta și actele casei”, așa și-a început povestea invitatul nostru.

Cu riscul de a se accidenta și prin semnarea unui act pe propria răspundere, mai mulți prieteni de-ai lor au intrat în casă pentru a încerca să mai recupereze câteva bunuri.

 

“În șase ore am scos cam ce aveam nevoie. Aveam momente de bucurie când mai găseam încălțăminte și haine. Ne-am dat seama că suntem mult mai bogați decât credeam, atunci când am primit ajutorul prietenilor”, a mai spus familia.

Au locuit în acea casă nouă ani de zile, timp în care au și amenajat-o pe placul lor deoarece “nu era o casă locuibilă”, atunci când s-au mutat.

După această tragedie, cei doi își doresc să o demoleze de tot și să reconstruiască.

“Prima provocare este să demolăm casa. Am discutat cu un arhitect pentru a ne apuca de reconstrucție și este mai complicat decât pare”, ne-a dezvăluit Ștefan Coman.

Diana și Ștefan Coman au împreună trei copii. Cei doi încearcă să facă bine societății prin organizarea de campanii și acțiuni pentru copiii defavorizați, tineri și persoane care au trecut prin tragedii.

“Am fost binecuvântați că am avut ce pierde și cel mai probabil o să ne revenim. Pot să le transmit celor care ne privesc să se uite la prietenii din jurul lor și să ii ajute la nevoie” a adăugat, cu optimism, invitatul nostru.

Povestea integrală o puteți urmări pe canalul nostru de YouTube

 

Sourcea7tv


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]