joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului Covid-19.

Numărul infecțiilor din China a scăzut, dar bilanțul deceselor a depășit 2.100.

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului – Covid-19. Este vorba despre vasul de croazieră pe care se află și doi români infectați.
Ambii pacienți care au murit aveau peste 80 de ani și sufereau de boli cronice. Identitățile lor nu au fost făcute publice, informează CNN.

Cel puțin 621 de persoane s-au infectat cu coronavirusul Covid-19 la bordul navei care a stat în carantină timp de două săptămâni în largul Japoniei. Printre aceștia se află și doi români, membri ai echipajului, care au fost internați la spitalele din Japonia și sunt în stare bună, potrivit MAE.
Ceilalți 15 români aflați la bordul navei, alături de miile de pasageri sau membri ai echipajului, au debarcat sau sunt în curs de debarcare de pe navă. Autoritățile japoneze au fost criticate de specialiști pentru modul defectuos în care au organizat carantina pe navă.

Între timp, autoritățile de la Beijing au oferit o veste relativ bună din China, unde numărul noilor infecții cu coronavirus a continuat să scadă.
Miercuri au fost 394 de noi cazuri raportate, în scădere pronunțată de la cele 1.749 de cazuri anunțate marți. Cele 114 de noi decese au ridicat totalul deceselor din China la 2.118.
În afara Chinei, numărul cazurilor de infecție a crescut la 1.000, cele mai mari focare fiind pe nava de croazieră Diamond Princess, în Singapore, Coreea de Sud și Hong Kong. Iranul a anunțat miercuri primele două decese, la puțin timp după ce semnalase două cazuri de infecție, în orașul Qom, o premieră pentru Orientul Mijlociu. Tot miercuri, Hong Kong a anunțat că un al doilea om a murit din cauza coronavirusului. Decese în afara Chinei au mai fost raportate în Franța, Japonia, Filipine, Taiwan.

Amintim ca Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că încă un român de la bordul navei Diamond Princess este infectat cu coronavirus. „Ambasada României la Tokyo a fost notificata de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croaziera Diamond Princess”, a transmis MAE într-un comunicat.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...