8.5 C
București
sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului Covid-19.

Numărul infecțiilor din China a scăzut, dar bilanțul deceselor a depășit 2.100.

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului – Covid-19. Este vorba despre vasul de croazieră pe care se află și doi români infectați.
Ambii pacienți care au murit aveau peste 80 de ani și sufereau de boli cronice. Identitățile lor nu au fost făcute publice, informează CNN.

Cel puțin 621 de persoane s-au infectat cu coronavirusul Covid-19 la bordul navei care a stat în carantină timp de două săptămâni în largul Japoniei. Printre aceștia se află și doi români, membri ai echipajului, care au fost internați la spitalele din Japonia și sunt în stare bună, potrivit MAE.
Ceilalți 15 români aflați la bordul navei, alături de miile de pasageri sau membri ai echipajului, au debarcat sau sunt în curs de debarcare de pe navă. Autoritățile japoneze au fost criticate de specialiști pentru modul defectuos în care au organizat carantina pe navă.

Între timp, autoritățile de la Beijing au oferit o veste relativ bună din China, unde numărul noilor infecții cu coronavirus a continuat să scadă.
Miercuri au fost 394 de noi cazuri raportate, în scădere pronunțată de la cele 1.749 de cazuri anunțate marți. Cele 114 de noi decese au ridicat totalul deceselor din China la 2.118.
În afara Chinei, numărul cazurilor de infecție a crescut la 1.000, cele mai mari focare fiind pe nava de croazieră Diamond Princess, în Singapore, Coreea de Sud și Hong Kong. Iranul a anunțat miercuri primele două decese, la puțin timp după ce semnalase două cazuri de infecție, în orașul Qom, o premieră pentru Orientul Mijlociu. Tot miercuri, Hong Kong a anunțat că un al doilea om a murit din cauza coronavirusului. Decese în afara Chinei au mai fost raportate în Franța, Japonia, Filipine, Taiwan.

Amintim ca Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că încă un român de la bordul navei Diamond Princess este infectat cu coronavirus. „Ambasada României la Tokyo a fost notificata de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croaziera Diamond Princess”, a transmis MAE într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ordonanța Militară 7 – Încă un oraș în carantină

Ministerul de Interne a adoptat, sâmbătă, Ordonanța Militară 7 care prevede intrarea orașului Țăndărei în carantină, interzicere zborurilor spre și dinspre zonele roșii (Italia,...

”Gripa Spaniolă” – cea mai devastatoare epidemie din istorie

O pandemie este o epidemie extinsă la o scară largă, ce trece de graniţele internaţionale şi afectează, de obicei, un număr mare de oameni,...

OBLIGATORIU, de luni, într-un oraș din România!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în...

4 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o...

COMENTARII RECENTE