joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Au murit doi pasageri de pe nava Diamond Princess!

Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului Covid-19.

Numărul infecțiilor din China a scăzut, dar bilanțul deceselor a depășit 2.100.

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului – Covid-19. Este vorba despre vasul de croazieră pe care se află și doi români infectați.
Ambii pacienți care au murit aveau peste 80 de ani și sufereau de boli cronice. Identitățile lor nu au fost făcute publice, informează CNN.

Cel puțin 621 de persoane s-au infectat cu coronavirusul Covid-19 la bordul navei care a stat în carantină timp de două săptămâni în largul Japoniei. Printre aceștia se află și doi români, membri ai echipajului, care au fost internați la spitalele din Japonia și sunt în stare bună, potrivit MAE.
Ceilalți 15 români aflați la bordul navei, alături de miile de pasageri sau membri ai echipajului, au debarcat sau sunt în curs de debarcare de pe navă. Autoritățile japoneze au fost criticate de specialiști pentru modul defectuos în care au organizat carantina pe navă.

Între timp, autoritățile de la Beijing au oferit o veste relativ bună din China, unde numărul noilor infecții cu coronavirus a continuat să scadă.
Miercuri au fost 394 de noi cazuri raportate, în scădere pronunțată de la cele 1.749 de cazuri anunțate marți. Cele 114 de noi decese au ridicat totalul deceselor din China la 2.118.
În afara Chinei, numărul cazurilor de infecție a crescut la 1.000, cele mai mari focare fiind pe nava de croazieră Diamond Princess, în Singapore, Coreea de Sud și Hong Kong. Iranul a anunțat miercuri primele două decese, la puțin timp după ce semnalase două cazuri de infecție, în orașul Qom, o premieră pentru Orientul Mijlociu. Tot miercuri, Hong Kong a anunțat că un al doilea om a murit din cauza coronavirusului. Decese în afara Chinei au mai fost raportate în Franța, Japonia, Filipine, Taiwan.

Amintim ca Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că încă un român de la bordul navei Diamond Princess este infectat cu coronavirus. „Ambasada României la Tokyo a fost notificata de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croaziera Diamond Princess”, a transmis MAE într-un comunicat.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...