joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Au început pregătirile pentru testarea în masă!

Au început pregătirile pentru testarea în masă!

Testarea urmează să arate care este nivelul de imunizare al populației Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea și cei șase primari de sectoare au fost primii care au făcut testele anticorpi de la Arena Națională.

În jur de 10.000 de participanți, din toate sectoarele, pe bază de voluntariat, ar urma să fie invitați la test.

Rezultatele acestuia vor arăta dacă titularul a avut deja o formă ușoară de Covid-19 sau dacă este bolnav.

Separat, în iunie, și Ministerul Sănătății pregătește o testare la nivel național.

Șefii din minister susțin că testarea serologică se va face, însă, doar după ce vom trece de vârful pandemic.

Voluntarii din eșantionul de 10.000 de posibili candidați din București vor primi acasă o scrisoare, cu numărul de telefon al unui call center.

Pot suna pentru lămuriri și mai ales pentru stabilirea zilei de testare.

”Vor avea un număr de telefon la dispoziție, un call center, vor anunța că vor să fie testate și se va realiza o programare.

Astfel încât, aici la Arenă, pe zi, nu vor veni mai mult de 1.500 de persoane”, spunea Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Teoretic, testarea poate fi încheiată în doar o săptămână. Cine nu sună deloc, va fi înlocuit cu un alt posibil candidat, invitat prin aceeași procedură, la stadion.

Cei care acceptă testul sunt chemați cu programare și examinarea durează 15 minute.

Li se ia o probă de sânge, la fel ca testul glicemiei și așteaptă rezultatul în tribune.

La final, fiecare află dacă, în funcție de nivelul de anticopri din sânge, testul e pozitiv sau negativ, cu alte cuvinte dacă a fost sau nu infectat la un moment dat.

Adriana Cîrlan, director medicină școlară Administrația Spitalelor București:

”Vor primi un formular în care se trece rezultatul pe care l-au înregistrat și pe acel formular vor fi toate variantele de rezultat, cu interpretări clare și sumare și, de asemenea, cu recomandări”

Ce evită să spună organizatorii testării este că, în cazul în care rezultatul este pozitiv și arată o posibilă infectare apropiată de momentul examinării, cazul trebuie, conform legii, anunțat imediat la DSP, iar persoana în cauza să fie trimisă automat la testare PCR.

În cazul unui nou răspuns pozitiv, voluntarul ar urma să fie internat în spital, conform normelor din prezent.

Până când bucureștenii își vor da acceptul, autoritățile pregătesc deja terenul.

Sunt gata cele 6 culoare, arondate fiecărui sector.

Aici vor ajunge toți cei care, în prealabil, vor suna la un call center și vor anunța că sunt de acord să le fie prelevate probe.

Edilii vor să nu existe confuzie cu celălalt program al primăriei, tot cu înscriere prin voluntariat, cel de testare real time PCR, care arată dacă subiectul este pozitiv sau nu la covid.

Primarul Capitalei spune că are deja în jur de 9.000 de voluntari înscriși online, care ar urma să fie testați la 20 de centre cu care primăria colaborează.

Edilii vor să coreleze rezultatele celor 2 testări.

Gabriela Firea: ”Cu toții vom afla cum a circulat virusul în cea mai mare comunitate din țară și, de asemenea, care este gradul de imunizare pe cale naturală a populației din București”.

Rămâne de văzut și câți dintre cei înscriși vor veni să se testeze, în condițiile în care și Ministerul Sănătății anunță separat o testare serologică pentru stabilirea nivelului de imunizare a populației, în a doua jumătate a lunii iunie.

Șefii din sănătate susțin că un astfel de studiu poate fi făcut abia după ce este atins numărul maxim de infectări și trece acest val pandemic.

Eșantioanele la nivel de județ vor fi stabilite în funcție de numărul de cazuri confirmate, decese și gradul de internare la secțiile ATI din spitale.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...