8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Au început arestările în Hong Kong! Șapte persoane au fost acuzate că...

Au început arestările în Hong Kong! Șapte persoane au fost acuzate că au încălcat noua lege

După intrarea în vigoare a noii legi de securitate care aduce Hong Kong-ul și mai mult sub controlul Beijing-ului, poliția din metropolă a făcut primele arestări, relatează BBC.

https://www.a7tv.ro/lege-controversata-adoptata-de-parlamentul-chinei/

Șapte persoane au fost acuzate că au încălcat noua lege, printre care un bărbat care purta un steag al independenței Hong Kong-ului.

Alte 200 de persoane au fost reținute în timpul protestelor de stradă.

Activiștii pentru democrație din metropolă spun că noua lege anulează, în practică, autonomia din Hong Kong și că erodează libertățile rezidenților săi.

Sistemul „O țară cu două sisteme” care funcționează în Hong Kong și China de la cedarea orașului de către Regatul Unit în 1997, acordă autonomie largă orașului până în anul 2047, la 50 de ani de la transfer.

Miercuri, o mulțime de oameni s-au adunat din nou pentru mitingul pro-democrație prin care se marchează o nouă aniversare a transferului de autoritate către China.

Forțele de ordine au acționat folosind tunuri de apă, gaze lacrimogene și gaz paralizant.

Anterior, un număr important de activiști și ONG-uri pro-democrație și-au anunțat plecarea din Hong Kong după adoptarea legii.

Unii dintre ei spun că vor continua lupta în afara granițelor, în timp ce alții și-au luat angajamentul de a acționa la nivel individual.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

Este oficial! Klaus Iohannis a anunțat când și în ce condiții începe noul an școlar

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala, în învățământul preuniversitar, începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?