8.5 C
București
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Au distrus antenele de telecomunicații crezând că aparțin tehnologiei 5G. Unde s-a...

Au distrus antenele de telecomunicații crezând că aparțin tehnologiei 5G. Unde s-a întâmplat asta?

Potrivit presei locale, sătenii din Bolivia au distrus, luni, mai multe antene de telecomunicaţii fiind convinşi că ele aparţineau tehnologiei 5G.

Adepţii teoriilor conspiraţiei asociază tehologia 5G, în mod eronat, cu transmiterea maladiei COVID-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bolivia nu dispune însă de tehnologie 5G.

Ministrul de Interne, Arturo Murillo, a declarat pe Twitter că susţinătorii Mişcării pentru socialism, partidul fostului preşedinte Evo Morales, „distrug antene în San Juan, Ichilo şi Yapacani”, în estul ţării.

În Yapacani, localitate situată în apropiere de oraşul Santa Cruz, patru turnuri de comunicaţi au fost distruse.

Poliţia a fost copleşită de manifestanţi, însă nu s-au produs alte incidente majore.

„Am fost copleşiţi. Această atitudine se învecinează cu atacul terorist”, a declarat şeful Poliţiei locale, Franklin Villazon, citat de cotidianul El Deber din Santa Cruz.

Potrivit aceluiaşi cotidian, locuitorii din Yapacani au manifestat pentru a cere primarului să dezasambleze antenele de telecomunicaţii, temându-se de tehnologia 5G, care, potrivit convingerilor lor, este susceptibilă să transmită COVID-19.

După acele incidente, Autoritatea de control pentru telecomunicaţii (ATT) a publicat un comunicat în care a reamintit că această tehnologie nu este disponibilă în Bolivia şi a dat asigurări precizând că nu este asociată cu noul coronavirus.

„Ţara noastră are antene echipate cu tehnologii 2G, 3G şi 4G. Afirmaţiile care asociază tehnologia 5G şi răspândirea COVID-19 nu au niciun fundament ştiinţific”, se afirmă în comunicatul publicat de ATT.

Săptămâna trecută, o antenă de telecomunicaţii a fost distrusă în departamentul Cochabamba, guvernul bolivian denunţând atunci „un atac terorist”.

Bolivia a raportat până în prezent peste 19.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 632 de decese asociate maladiei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

28 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

După aproape un secol şi jumătate de ocupaţie străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a ţării din care fusese ruptă în...

Avertizare de la Parlamentul European: Libertatea presei, în pericol!

Parlamentul European este profund îngrijorat de situaţia libertăţii mass-mediei în Uniune şi denunţă violenţele, hărţuirea şi presiunile cu care se confruntă jurnaliştii, se arată...

Criză de cadre medicale în secțiile de Terapie Intensivă. Situația este gravă în toată Europa

Criza de medici şi asistente pentru secţiile de Terapie Intensivă Covid-19 nu este doar în România. Însă, la noi în țară, semnalele de alarmă...

27 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

La data de 27 noiembrie 1885 se năștea Liviu Rebreanu, prozator și dramaturg român, membru titular al Academiei Române.   Înainte de a scrie și de...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?