joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Au distrus antenele de telecomunicații crezând că aparțin tehnologiei 5G. Unde s-a...

Au distrus antenele de telecomunicații crezând că aparțin tehnologiei 5G. Unde s-a întâmplat asta?

Potrivit presei locale, sătenii din Bolivia au distrus, luni, mai multe antene de telecomunicaţii fiind convinşi că ele aparţineau tehnologiei 5G.

Adepţii teoriilor conspiraţiei asociază tehologia 5G, în mod eronat, cu transmiterea maladiei COVID-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bolivia nu dispune însă de tehnologie 5G.

Ministrul de Interne, Arturo Murillo, a declarat pe Twitter că susţinătorii Mişcării pentru socialism, partidul fostului preşedinte Evo Morales, „distrug antene în San Juan, Ichilo şi Yapacani”, în estul ţării.

În Yapacani, localitate situată în apropiere de oraşul Santa Cruz, patru turnuri de comunicaţi au fost distruse.

Poliţia a fost copleşită de manifestanţi, însă nu s-au produs alte incidente majore.

„Am fost copleşiţi. Această atitudine se învecinează cu atacul terorist”, a declarat şeful Poliţiei locale, Franklin Villazon, citat de cotidianul El Deber din Santa Cruz.

Potrivit aceluiaşi cotidian, locuitorii din Yapacani au manifestat pentru a cere primarului să dezasambleze antenele de telecomunicaţii, temându-se de tehnologia 5G, care, potrivit convingerilor lor, este susceptibilă să transmită COVID-19.

După acele incidente, Autoritatea de control pentru telecomunicaţii (ATT) a publicat un comunicat în care a reamintit că această tehnologie nu este disponibilă în Bolivia şi a dat asigurări precizând că nu este asociată cu noul coronavirus.

„Ţara noastră are antene echipate cu tehnologii 2G, 3G şi 4G. Afirmaţiile care asociază tehnologia 5G şi răspândirea COVID-19 nu au niciun fundament ştiinţific”, se afirmă în comunicatul publicat de ATT.

Săptămâna trecută, o antenă de telecomunicaţii a fost distrusă în departamentul Cochabamba, guvernul bolivian denunţând atunci „un atac terorist”.

Bolivia a raportat până în prezent peste 19.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 632 de decese asociate maladiei COVID-19.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...