luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Atac în Afganistan: 7 morţi şi 53 de răniţi

Atac în Afganistan: 7 morţi şi 53 de răniţi

”Un atac cu bombă executat vineri în apropiere de o secţie de poliţie din provincia Herat, din vestul Afganistanului, a dus la moartea a 7 persoane şi rănirea a mai mult de 50 de oameni”, transmite Reuters, citat de Monitorul Apărării.

Guvernatorul din Herat, Sayed Abdul Wahid Qatali, spune că peste 50 de oameni au fost răniți în urma acestui atac, printre care civili şi forţe de securitate.

Nu cu mult timp în urmă, pe data de 6 martie anul acesta, a avut loc un schimb de focuri de armă soldat cu 27 de persoane decedate. Acest atac avea drept țintă o adunare politică în vestul Kabulului, a anunţat un responsabil afgan.

Atacul din 6 martie ar fi primul din capitala Afganistanului după acordul încheiat între talibani şi Statele Unite ale Americii, informează AFP şi Reuters – surse citate de Agerpres.

Dacă ne întoarcem în timp – în luna noiembrie 2020 – ne amintim de jurnalistul afgan pe nume Mohammad Ilyas Dayee. Acest ”povestitor al speranței și suferinței afgane” – după cum îl prezintă Radio Europa Liberă România – a fost ucis pe data de 12 noiembrie anul trecut într-un atac cu bombă din Lașkar Gah, capitala provinciei Helmand din sudul Afganistanului.

Fratele lui mai mic – fost reporter pentru Deutsche Welle – a fost rănit în timpul aceluiași atac.

Mohammad avea 33 de ani și lucra pentru Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) încă din anul 2008.

Nu doar foștii și actualii jurnaliști sunt atacați cu bombe magnetice. Violența de pe tărâmul Afganistanului nu cunoaște limite, întrucât, tot în noiembrie 2020, au fost înregistrați 20 de morți – majoritatea studenți – și alte câteva zeci de persoane rănite într-un atac armat la Universitatea din Kabul.

Atacul de la universitate a fost ulterior revendicat de ISIS, spre deosebire de atacul de vinerea aceasta – 13 martie 2021 – pe care niciun grup sau adunare politică nu l-a revendicat deoarece reprezentanţii talibanilor nu au putut fi contactați pentru a da declarații.

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...