joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Atac în Afganistan: 7 morţi şi 53 de răniţi

Atac în Afganistan: 7 morţi şi 53 de răniţi

”Un atac cu bombă executat vineri în apropiere de o secţie de poliţie din provincia Herat, din vestul Afganistanului, a dus la moartea a 7 persoane şi rănirea a mai mult de 50 de oameni”, transmite Reuters, citat de Monitorul Apărării.

Guvernatorul din Herat, Sayed Abdul Wahid Qatali, spune că peste 50 de oameni au fost răniți în urma acestui atac, printre care civili şi forţe de securitate.

Nu cu mult timp în urmă, pe data de 6 martie anul acesta, a avut loc un schimb de focuri de armă soldat cu 27 de persoane decedate. Acest atac avea drept țintă o adunare politică în vestul Kabulului, a anunţat un responsabil afgan.

Atacul din 6 martie ar fi primul din capitala Afganistanului după acordul încheiat între talibani şi Statele Unite ale Americii, informează AFP şi Reuters – surse citate de Agerpres.

Dacă ne întoarcem în timp – în luna noiembrie 2020 – ne amintim de jurnalistul afgan pe nume Mohammad Ilyas Dayee. Acest ”povestitor al speranței și suferinței afgane” – după cum îl prezintă Radio Europa Liberă România – a fost ucis pe data de 12 noiembrie anul trecut într-un atac cu bombă din Lașkar Gah, capitala provinciei Helmand din sudul Afganistanului.

Fratele lui mai mic – fost reporter pentru Deutsche Welle – a fost rănit în timpul aceluiași atac.

Mohammad avea 33 de ani și lucra pentru Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) încă din anul 2008.

Nu doar foștii și actualii jurnaliști sunt atacați cu bombe magnetice. Violența de pe tărâmul Afganistanului nu cunoaște limite, întrucât, tot în noiembrie 2020, au fost înregistrați 20 de morți – majoritatea studenți – și alte câteva zeci de persoane rănite într-un atac armat la Universitatea din Kabul.

Atacul de la universitate a fost ulterior revendicat de ISIS, spre deosebire de atacul de vinerea aceasta – 13 martie 2021 – pe care niciun grup sau adunare politică nu l-a revendicat deoarece reprezentanţii talibanilor nu au putut fi contactați pentru a da declarații.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...