sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole ”Aș vrea ca toți să vorbească despre mine că sunt cu Sindrom...

”Aș vrea ca toți să vorbească despre mine că sunt cu Sindrom Down”

S-a incheiat campania ”Alaturi de tine” & ”Special Olympics Romania” de susținere a persoanelor cu Sindrom Down. Dupa o lună în care în platoul A7tv au fost invitați oameni de la care avem extrem de multe lucruri valoroase de învățat, dorim să le muțumim pentru onoarea de a fi inspirați de poveștile lor uimitoare de viață.

Luna martie este luna mondială a Sindromului Down și la A7tv am descoperit ce însemană să fii un olimpic special, deoarece ”Campionii pot fi în toate formele!”.

Special Olympics încurajează pregătirea sportivă pe tot parcursul anului și organizează competiții într-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copiii și adulții cu dizabilități intelectuale. Prin puterea sportului, persoanele cu dizabilități intelectuale descoperă noi forțe și abilități. Sportivii găsesc bucurie, încredere și împlinire – pe terenul de joc și în viață. Ei inspiră, de asemenea, oamenii din comunitățile lor să-și deschidă inimile într-o lume mai largă a talentelor și potențialului uman.

David și Eva Nastasia – gemenii de neoprit

David și Eva Nastasia – Constantin gemenii din Ploiești, cu vârsta de 17 ani, au fost invitați în ultima ediție a campaniei. Aceștia desfășoară activități cu tinerii din școlile de masă, școlile speciale și asociațiile locale. David are Sindromul Down, Eva nu, dar împreună fac o echipă de neoprit.

”Da, sunt foarte diferit. M-am simțit foarte bine. Și nu m-a deranjat. Aș vrea ca toți oamenii să vorbească despre mine că sunt cu Sindrom Down, că am dizabilități.” – a povestit David în emisiune.

Prezentatoarea emisiunii, Alina Ilioi Mureșan a declarat în exclusiviate pentru a7tv.ro că este foarte fericită că a putut contribui măcar puțin la incluziunea în societate a acestor tineri.

În fiecare colț al lumii, Special Olympics schimbă viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, încercând să creeze o lume mai bună prin acceptarea și incluziunea lor în societate. Alexandra Catrina – Coordonator Program Sportivi Lideri si Formare a fost prezentă în emisiune alături de cei 2 adolescenți și le-a oferit tot suportul și încredera, așa cum fac toți cei implicați în Special Olympics România.

Ce este Sindromul Down?

Sindromul Down, cunoscut și sub denumirea de trisomia 21. Este o afecțiune genetică cauzată de prezența unui cromozom suplimentar în celulele organismului uman. Acest cromozom suplimentar este de obicei cromozomul 21, de unde și termenul „trisomie 21”.

Caracteristicile sindromului Down includ o serie de trăsături fizice distincte. Spre exemplu: fața aplatizată, ochii în formă de migdale, gâtul scurt, limbajul întârziat și o dezvoltare fizică și intelectuală încetinită. Cu toate acestea, fiecare persoană cu sindrom Down este unică și poate prezenta o gamă largă de abilități și caracteristici.

Este important să subliniem că persoanele cu sindrom Down pot duce vieți pline și productive. Au potențialul de a realiza multe lucruri și de a contribui la societate în diferite moduri. Cu sprijinul și resursele adecvate, acești oameni pot atinge obiective personale și profesionale și pot avea vieți bogate și satisfăcătoare.

Mai multă inspirație

Dacă vrei să vezi poveștile tuturor celor prezenți în emisiunea ”Alături de tine”, accesează link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgW0WDrViy_4SSfr5EV344yvsZYl4M8ET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...