8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Armata Română - Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete

Armata Română – Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete

Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare (HIMARS- High Mobility Artillery Rocket System) a ajuns sâmbătă, 20 februarie, în Portul Constanța.

Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu” din Focșani, prima unitate a Forțelor Terestre Române care va avea în dotare acest sistem.

În cadrul batalionului se va desfășura, în perioada următoare, testarea de acceptanță și recepție a tehnicii militare.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naționale (MApN) și preluat de Agerpres, realizarea posibilității de sprijin de foc indirect constituie, pentru România, un interes esenţial de securitate și contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO.

Sistemul cuprinde 18 instalații de lansare, incluzând muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanța, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

HIMARS este capabil să asigure sprijinul de luptă, atât pe timpul participării forțelor la acțiuni militare cât şi în cadrul procesului de instruire.

Sistemele de lansatoare multiple de rachete vor acționa independent sau integrat cu celelalte sisteme pentru îndeplinirea misiunilor.

Sistemul HIMARS și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale, fiind testat în timpul operațiilor militare.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...