8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Armata Română - Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete

Armata Română – Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete

Primul Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare (HIMARS- High Mobility Artillery Rocket System) a ajuns sâmbătă, 20 februarie, în Portul Constanța.

Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu” din Focșani, prima unitate a Forțelor Terestre Române care va avea în dotare acest sistem.

În cadrul batalionului se va desfășura, în perioada următoare, testarea de acceptanță și recepție a tehnicii militare.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naționale (MApN) și preluat de Agerpres, realizarea posibilității de sprijin de foc indirect constituie, pentru România, un interes esenţial de securitate și contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO.

Sistemul cuprinde 18 instalații de lansare, incluzând muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanța, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

HIMARS este capabil să asigure sprijinul de luptă, atât pe timpul participării forțelor la acțiuni militare cât şi în cadrul procesului de instruire.

Sistemele de lansatoare multiple de rachete vor acționa independent sau integrat cu celelalte sisteme pentru îndeplinirea misiunilor.

Sistemul HIMARS și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale, fiind testat în timpul operațiilor militare.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?