Ar fi bine să renunțăm din când în când la produsele de origine animală. Literatura științifică a stabilit că o alimentație fără carne, când este ținută în mod corect, aduce nenumărate beneficii sănătății.
Despre dieta vegetariană
Dietele vegetariene implică mai multe ”paliere” de excludere a cărnii din dietă: de la vegan (un stil de viață ce exclude orice fel de produse de origine animală), vegetarian sau ovo-lacto-vegetarian (nu consumă carne sau pește, dar poate consuma produse de origine animală precum ouăle și lactatele), pescatarian (consumă în plus și pește) până la ”flexiterian” (persoane care includ în mod ocazional produsele animale într-o dietă majoritar vegană).
Câți oameni urmează diete vegetariene?
- Un sondaj din 2017 a descoperit că 6% dintre americani se consideră vegani, un procent în creștere, față de 1% în 2014;
- În lume, cea mai mare proporție de vegetarieni se găsește în India, cu un procent de 30% din populație;
- În Europa, cel mai mare procent de vegetarieni se găsește în Elveția (14%), iar de vegani în Suedia (4%);
- Societatea Vegetarienilor din România estimează că 3% dintre români nu consumă carne în mod regulat.
Ar fi bine să renunțăm din când în când la produsele de origine animală
În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitata Maria Mihăilă explică de ce uneori este bine să renunțăm la produsele animale:
”Atunci când dorim ca stomacul să se regenereze și să îi dăm o mână de ajutor, este bine să nu consumăm proteină animală. De ce? Pentru că proteina animală se digeră preponderent în stomac, într-un mediu foarte acid. Și atunci dacă dorim într-adevăr să renunțăm la un aliment care nu face bine stomacului, acela cu siguranță este carnea. În categoria proteine animale mai avem și lactatele, ouăle. Toate aceste alimente de origine animală sunt mai greu de digerat, toate necesită un PH acid. Stomacul nostru ne va mulțumi dacă facem o pauză cel puțin câteva zile.”
[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]