8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Aproape de moarte în urma unui avort spontan

Aproape de moarte în urma unui avort spontan

Avortul spontan este o experiență traumatică care nu ne dorim să se întâmple niciunei femei. Totuși condițiile Planetei fac în așa fel încât astfel de situații să apară uneori.

Ce este avortul spontan?

Avortul spontan constă în finalizarea spontană a sarcinii înainte de termenul normal, aproximativ nouă luni. Frecvența cazurilor de avort spontan crește odată cu înaintarea în vârstă, după 40 de ani, fiind de peste 40%. Mai mult, riscul de avort spontan este mai mare în primele trei luni de sarcină.

Ce impact emoțional poate avea avortul spontan?

Pentru multe cupluri, pierderea sarcinii este asociată cu șocul și este normal să aveți nevoie de timp, pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Unele femei nu au simptome și află abia în timpul unei consultații de rutină că au avut avort spontan.

De asemenea, multe persoane se simt vinovate că ființa care creștea în interiorul lor nu se va mai dezvolta și nu va mai crește. Unele femei consideră că au făcut ceva greșit pentru împiedicarea nașterii copilului. Multe femei încep să retrăiască evenimentele din ultimele săptămâni, din dorința de a-și da seama unde au greșit.

Povestea Emimei Mihorianu, în emisiunea ”Ce bine că ești” cu Ramona Dărvășan

”Toate lucrurile au mers perfect în afară de unele sângerări. Iar pentru acest lucru trebuia să fiu ținută sub supraveghere.

Până într-o sâmbătă, trei săptămâni mai târziu, ne-am dus să ne uităm la un pătuț pentru bebeluș. Înainte ne-am pus să bem o cafea. Dintr-odată m-am simțit foarte rău. Am sunat-o pe moașă că așa e acolo (Olanda). Nu suni la spital, suni la moașă. Moașa mi-a zis să vin urgent la clinică…”

Aici poți urmări întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]