luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Aproape de moarte în urma unui avort spontan

Aproape de moarte în urma unui avort spontan

Avortul spontan este o experiență traumatică care nu ne dorim să se întâmple niciunei femei. Totuși condițiile Planetei fac în așa fel încât astfel de situații să apară uneori.

Ce este avortul spontan?

Avortul spontan constă în finalizarea spontană a sarcinii înainte de termenul normal, aproximativ nouă luni. Frecvența cazurilor de avort spontan crește odată cu înaintarea în vârstă, după 40 de ani, fiind de peste 40%. Mai mult, riscul de avort spontan este mai mare în primele trei luni de sarcină.

Ce impact emoțional poate avea avortul spontan?

Pentru multe cupluri, pierderea sarcinii este asociată cu șocul și este normal să aveți nevoie de timp, pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Unele femei nu au simptome și află abia în timpul unei consultații de rutină că au avut avort spontan.

De asemenea, multe persoane se simt vinovate că ființa care creștea în interiorul lor nu se va mai dezvolta și nu va mai crește. Unele femei consideră că au făcut ceva greșit pentru împiedicarea nașterii copilului. Multe femei încep să retrăiască evenimentele din ultimele săptămâni, din dorința de a-și da seama unde au greșit.

Povestea Emimei Mihorianu, în emisiunea ”Ce bine că ești” cu Ramona Dărvășan

”Toate lucrurile au mers perfect în afară de unele sângerări. Iar pentru acest lucru trebuia să fiu ținută sub supraveghere.

Până într-o sâmbătă, trei săptămâni mai târziu, ne-am dus să ne uităm la un pătuț pentru bebeluș. Înainte ne-am pus să bem o cafea. Dintr-odată m-am simțit foarte rău. Am sunat-o pe moașă că așa e acolo (Olanda). Nu suni la spital, suni la moașă. Moașa mi-a zis să vin urgent la clinică…”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...