joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Aplicația Zoom - ”un succes petrecut peste noapte pregătit de 9 ani"

Aplicația Zoom – ”un succes petrecut peste noapte pregătit de 9 ani”

”Zoom” a devenit, în prezent, cea mai importantă ”rețea de socializare” din lume. Aplicația este folosită zilnic de mulți oameni pentru a lucra sau pentru a ține legătura cu cei apropiați.

Deși este doar un serviciu de videoconferințe, Zoom are acum mai multe descărcări decât Snapchat sau Tiktok, scrie CNN.

Veche de 9 ani, platforma a devenit preferată nu doar pentru ședințe video sau cursuri online, ci și pentru activități desfășurate în timpul liber.

Pe Zoom se fac petreceri, reuniuni familiale, slujbe religioase sau întâlniri.

Versiunea gratuită Zoom oferă teleconferințe video cu până la 100 de participanți (Skype oferă 50) și le permite utilizatorilor să afișeze imagini predefinite pe fundal, dar și imagini la alegere, să schimbe unghiul camerei video, să desfășoare apeluri private criptate, să trimită mesaje sau să înregistreze sesiunile video.

Dacă în ianuarie aplicația era descărcată de 56.000 de ori pe zi la nivel mondial, numărul descărcărilor zilnice a ajuns la milioane, potrivit firmei Apptopia.

Până în prezent, aplicația Zoom a fost descărcată pe Google Store de peste 100 de milioane de ori.

Foto Smith Collection/Gado/Getty Images)

 

Când s-a lansat compania Zoom?

Compania Zoom s-a lansat în 2011, când Eric Yuan, fondator și CEO, a părăsit Cisco, unde fusese unul dintre cei mai importanți ingineri ai platformei video WebEx.

În aprilie 2019, când Zoom și-a făcut intrarea pe burse, a obținut rezultate mai bune decât companii cunoscute precum Uber sau Lyft, deși acestea au derulat oferte publice inițiale la momente apropiate.

Acțiunile Zoom au crescut cu 72% în prima zi de tranzacționare, iar compania a fost evaluată la 16 miliarde de dolari.

La finalul lunii martie, valoarea Zoom era de 40 de miliarde.

Încă de la începutul tranzacționării publice, investitorii au arătat încredere în viziunea lui Yuan, expusă într-o scrisoare către acționari: „Video este viitorul comunicării”.

Odată cu declanșarea pandemiei, Zoom s-a bucurat de un succes din ce în ce mai mare.

„Zoom realizează că își poate accelera creșterea cu câțiva ani în acest moment”, a spus Wayne Kurtzman, care urmărește platformele de videoconferință pentru compania de cercetare IDC.

Zoom nu este singurul serviciu de videoconferințe care crește puternic în această perioadă.

Skype, Microsoft Teams sau WebEx se bucură și ele de mai mult succes decât în trecut, însă Zoom s-a remarcat pentru că a reușit să îndeplinească cel mai bine atât nevoile celor care lucrează de acasă cât și pe cele ale oamenilor celor care căutau o aplicație video de socializare.

„Zoom are cea mai mare creștere pentru că produsul său este mai ușor de folosit și mai puternic decât al concurenței, fiind oferit într-un moment când oamenii au nevoie de el”, spune Kurtzman.

„Când vine vorba de muncă, oamenii caută aceeași lejeritate în comunicare pe care o au la birou sau față în față, și (în multe feluri) Zoom oferă asta”.

Au existat și dezavantaje ale unei creșteri și expuneri bruște.

Zoom se confruntă cu temeri legate de confidențialitate și hărțuire online.

A apărut deja termenul „Zoomboming”, care se referă la momentul în care hackerii accesează fără drept o teleconferință afișând imagini nepotrivite sau comentarii rasiste.

Analiștii sunt de părere că Zoom va trebui să adauge treptat noi funcții pentru a-i încuraja pe utilizatori să plătească pentru varianta superioară.

„Zoom este un succes petrecut peste noapte pregătit de 9 ani”, a spus Wayne Kurtzman.

Ce este Zoombombing? – Sfaturi de la https://www.cert.ro/

Zoom permite în mod prestabilit ca toți utilizatorii să poată utiliza funcția de share screen.

În cazul în care gazda nu dezactivează această funcție, persoanele rău intenționate pot perturba video-conferința prin distribuirea de materiale cu conținut stânjenitor.

Zoombombing poate apărea, în general, atunci când link-ul de acces al video-conferinței este făcut public.

Ce trebuie făcut pentru a vă proteja datele?

Utilizați două dispozitive în timpul apelurilor prin Zoom.

Dacă folosiți Zoom pe computer, atunci folosiți un alt dispozitiv, precum telefonul mobil, pentru sarcini precum verificarea contului de mail.

În acest mod nu se va declanșa sistemul de alertare asupra atenției utilizatorului.

Evitați autentificarea prin Facebook.

Folosiți aplicația doar cu actualizările la zi.

Înainte de a iniția o video-conferință publică, intrați în meniul Settings (setări) și modificați opțiunea Screen Sharing (partajare ecran) la setarea “Host only”, dezactivați “Join Before Host”, dezactivați “Allow Removed Participants to Rejoin” și dezactivați “File Transfers”.

Dacă tipul conferinței vă permite, protejați-vă conferința prin configurarea unei parole de acces

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...