miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Substanțial Apelul pentru Pace în lumina trecutului Palestiniei

Apelul pentru Pace în lumina trecutului Palestiniei

Apelul pentru Pace în lumina trecutului Palestiniei. În premieră pentru postul nostru de televiziune, cât și pentru perioada în care ne aflăm, jurnalistul Ahmed Jaber, cetățean român de origine palestiniană, a fost invitat în emisiunea „Substanțial”, moderată de Adrian Călin. El a împărtășit o serie de elemente incredibile din trecutul său. Dar și chestiuni legate de războiul de eliberare a Palestinei. Totodată a adus în discuție perspectivele sale asupra conflictului istoric dintre Palestina și Israel.

Ahmed Jaber, fost participant activ în războiul de eliberare a Palestinei, alături de liderul iconic Yasser Arafat, a subliniat importanța de a înțelege trecutul istoric al regiunii pentru a aprecia complexitatea disputei dintre cele două națiuni. El a evidențiat că Palestina are o istorie bogată în regiune. Disputa cu Israelul nu este una recentă, ci are rădăcini adânci.

Istoria Statului Palestinian

Având harta întregului Orient pe wall-ul emisiunii, invitatul lui Adrian Călin a ținut să menționeze și să arate în clar istoria Statului Palestinian, implicațiile istorice cât și ceea ce solicită astăzi poporul Palestinian.

În timpul emisiunii, Jaber a reflectat asupra numeroaselor negocieri de pace care au avut loc de-a lungul anilor și au eșuat într-un moment sau altul. De asemenea, a subliniat că nimeni nu este de acord cu vărsarea de sânge. Ambele părți ar trebui să considere negocierea ca pe cea mai bună cale de rezolvare a conflictului. Fără resortirea la violență.

Ahmed Jaber susține ideea mesei negocierilor

Ahmed Jaber a pledat pentru așezarea la masa negocierilor, subliniind că soluționarea pașnică a conflictului este esențială. El a subliniat că presiunea colonialistă din partea unor state vestice a avut un impact semnificativ asupra șanselor la o pace stabilă și durabilă în regiune. Interesele geopolitice ale acestor state au perturbat adesea liniștea palestinienilor.

În final, jurnalistul palestinian a atras atenția asupra faptului că atât palestinienii, cât și evreii, au drepturi teritoriale în zona respectivă și că găsirea unei căi corecte de negociere este esențială pentru a atinge o soluție echitabilă și durabilă. El a îndemnat la înțelegere reciprocă și dialog, susținând că negocierile sunt cheia unei coexistențe pașnice.

Articolul precedentCum ne pregătim de ploi și ninsoare?
Articolul următorChemarea muzicii

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...