8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Business la superlativ Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative – cu Andra Raluca Tăutu, program ce se difuează în fiecare joi, de la ora 20:00. De profesie arhitect, antreprenoarea va fi prezentă permanent în platoul A7TV, pentru a veni cu idei creative despre afacerile din domeniul arhitecturii.

Există antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară? Evident! Un astfel de exemplu este Raluca Tăutu, arhitect și cofondator al companiei Arkia Creative Home.
Dar cu se descrie invitata noastră permanentă?
”Sunt Andra Raluca Tăutu, architect, antreprenor, cofondator al Arkia Creative Home și ambasador Spain in Touch.

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

”În 1999 am intrat pentru prima dată în viața de antreprenor, cu pași mici, făcând ceea ce știam mai bine și anume – proiectare de arhitectură și coordonare interdisciplinară. Tot de atunci viața mea s-a schimbat radical. Deși din copilărie privesc în largul mării așteptând să primesc de acolo mesajul strămoșilor exploratori, odată intrată în lumea afacerilor, am simțit efectiv cum părăsesc uscatul și mă lansez în tangaj spre orizonturile aspre ale vieții de căpitan de vas. Timp de peste 20 de ani am învățat în mod constant din experiențele și provocările fiecărei zile.

Din proiect în proiect am trecut prin experiențe diverse, construcții de spitale sau hale, dar mai ales i-am cunoscut pe clienții mei dezvoltând cu fiecare în parte o relație deosebită. Arhitectul este adesea și psihologul personal al clienților săi și nu m-am ferit vreodată să încerc să-i înțeleg, să-i motivez pe parcursul întregului proiect, să le dau chiar sfaturi. Arta arhitecturii are o dimensiune magică pentru că nu există zid fără suflet și de aceea orice construcție capabilă să găzduiască existențe împlinite, armonie și nu disensiune, se naște din generozitatea umană atât a clientului cât și, sau poate mai ales, a constructorului sau, arhitectul.”

De ce a ales ea meseria de arhitect?

”Cred că fiecare om trebuie să trăiască, să crească și să evolueze într-un spațiu frumos, care să-i producă bucurie și să-l ajute să își dezvolte creativitatea, să se poată odihni, să poată visa și să se poată juca în el. Pe scurt, un spațiu în care să fie fericit.”

În rubrica difuzată în cadrul emisiunii ”Business la superlativ” cu Flori Stoian, Andra Raluca Tăutu vorbește despre parcursul ei antreprenorial:

”Această experiență înseamnă pentru mine în primul rând să îți iei viața în mâini și să încerci să faci ceva atunci când toată lumea te consideră nebună. Am învățat să cad și să mă ridic. Să o iau de la capăt. Și am crescut. Meseria de arhitect înainte de perioada 1989 nu avea componenta relației cu clientul direct. Pentru că de obicei proiectele se făceau către societate. Nu exista acest lucru și discuții între clientul efectiv și arhitect. Provocările primilor ani au fost de a înțelege cum discuți cu clientul. Cum transpui ce ai învățat în viața de zi cu zi în viața reală?”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]