8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să...

Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să devină membre UE

Luni, Angela Merkel a susținut că, în opinia sa, şase state din vestul Balcanilor ar trebui să devină membre ale Uniunii Europene, din motive strategice, transmite Reuters. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sprijină, la rândul său, aderarea statelor din Balcani la blocul comunitar.

 

„Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici”, a declarat Cancelarul german reporterilor, după o conferinţă virtuală a Balcanilor de Vest, sugerând influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Sursa Euractiv.com

Merkel a spus că o cooperare regională mai puternică, promovată din 2014, a atins deja succese iniţiale, cum ar fi un acord de roaming care tocmai a intrat în vigoare.

La conferinţă au participat şefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune şi de a sprijini partenerii noștri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european”, a declarat Ursula von der Leyen.

La conferinţa video a participat și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care şi-a declarat sprijinul pentru perspectiva aderării celor şase state la UE, a subliniat Merkel.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...