duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să...

Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să devină membre UE

Luni, Angela Merkel a susținut că, în opinia sa, şase state din vestul Balcanilor ar trebui să devină membre ale Uniunii Europene, din motive strategice, transmite Reuters. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sprijină, la rândul său, aderarea statelor din Balcani la blocul comunitar.

 

„Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici”, a declarat Cancelarul german reporterilor, după o conferinţă virtuală a Balcanilor de Vest, sugerând influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Sursa Euractiv.com

Merkel a spus că o cooperare regională mai puternică, promovată din 2014, a atins deja succese iniţiale, cum ar fi un acord de roaming care tocmai a intrat în vigoare.

La conferinţă au participat şefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune şi de a sprijini partenerii noștri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european”, a declarat Ursula von der Leyen.

La conferinţa video a participat și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care şi-a declarat sprijinul pentru perspectiva aderării celor şase state la UE, a subliniat Merkel.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...