8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să...

Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să devină membre UE

Luni, Angela Merkel a susținut că, în opinia sa, şase state din vestul Balcanilor ar trebui să devină membre ale Uniunii Europene, din motive strategice, transmite Reuters. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sprijină, la rândul său, aderarea statelor din Balcani la blocul comunitar.

 

„Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici”, a declarat Cancelarul german reporterilor, după o conferinţă virtuală a Balcanilor de Vest, sugerând influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Sursa Euractiv.com

Merkel a spus că o cooperare regională mai puternică, promovată din 2014, a atins deja succese iniţiale, cum ar fi un acord de roaming care tocmai a intrat în vigoare.

La conferinţă au participat şefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune şi de a sprijini partenerii noștri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european”, a declarat Ursula von der Leyen.

La conferinţa video a participat și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care şi-a declarat sprijinul pentru perspectiva aderării celor şase state la UE, a subliniat Merkel.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...