miercuri, septembrie 18, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Andrei Zincă: „Libertatea supremă este în sufletul nostru”

Andrei Zincă: „Libertatea supremă este în sufletul nostru”

EXCLUSIV! Andrei Zincă, fiul scriitorului Haralamb Zincă și regizorul celor mai cunoscute filme și seriale, atât din România cât și din Statele Unite ale Americii, a vorbit,în premieră, în cadrul emisiunii „Alături de tine”, despre ce înseamnă libertatea și care sunt caracteristicile unui suflet liber într-o societate în care definiția libertății este incertă.

 

După o perioadă de grea încercare pentru omenire, unde libertatea ne-a fost îngrădită din cauza pandemiei provocată de coronavirus, regizorul Andrei Zincă s-a întors în țară pentru lansarea filmului «Și atunci… ce e libertatea?»

„Un film regizat din perspectiva zilei de astăzi, dar care prezintă libertatea bazată pe evenimente reale și pe concluziile lor în acea experiență cumplită pe care au avut-o oamenii la începutul anilor 50, în comunism, pe care eu o generalizez într-o societate totalitaristă”, ne împărtășește Andrei Zincă.

Stabilit de multă vreme în Statele Unite Ale Americii, regizorul este în măsură să ne dea răspunsul atunci când în mintea noastră se ridică multe semne de întrebare legate de locul în care se află libertatea supremă, SUA sau România, dar cu simplitatea ce-l caracterizează, maestrul Andrei Zincă ne spune:

„Libertatea supremă, unde este? În sufletul nostru. Libertatea are un preț oriunde te-ai duce, dacă tu consideri că începi să obții libertatea în lăuntrul unui sistem, fiecare sistem are un preț pe care ți-l va pune pe libertate și ți-o va da pe bucățele și în momentul în care muști din momeală va încerca să te manipuleze, să te mențină în mrejele acestea ale iluziei.

Cred că în momentul în care intri în această iluzie, pe care sistemul o creează, nu ai să găsești decât ceea ce sistemul are să-ți dea, nu acea libertate după care tânjești și pentru care ne sacrificăm timpul”

De-a lungul timpului s-a spus că un popor care nu-și cunoaște istoria este condamnat să o repete, însă despre acest aspect regizorul ne spune:

„Astăzi, tineretul încercă să înțeleagă trecutul, să înțeleagă istoria, iar eu cred că un popor care își cunoaște și care își înțelege istoria poate să facă corecțiile necesare în prezentul pe care-l trăiește.

Asta nu înseamnă că va evita complet să repete istoria, ci își dă o șansă să meargă pe un drum diferit și, de fiecare dată, șansa este pe umerii generației tinere și da, cred că generația de astăzi ar mai plăti libertatea cu prețul vieții”, mai punctează Andrei Zincă.

Regizorul a moștenit pasiunea de a spune povești de la tatăl său, marele scriitor Haralamb Zinca, și ne împărtășește următoarele cuvinte:

„Ceea ce m-a atras de la început a fost nevoia de a spune povești, dar nu fac altceva decât să fac ce făcea tatăl meu, încerc să spun în imagini ce tatăl meu a spus în scris.”

„Libertatea este o experiență individuală și nu una de sistem, iar pentru mine cel mai important lucru este iubirea”, adaugă regizorul Andrei Zincă

Despre ce înseamnă cu adevărat să fii un om liber și cum să dobândești libertatea mult visată, poți afla accesând link-ul următor:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Despre bani cu copiii noștri

Despre bani cu copiii noștri. Trăim într-o lume în continuă schimbare, unde deciziile economice și financiare influențează în mod direct calitatea vieții. Astfel educația...

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos. În contextul actual, marcat de instabilitate economică și de creșterea costurilor vieții, adoptarea unui stil de viață...

De ce e bine să mâncăm castraveți?

De ce e bine să mâncăm castraveți? Castraveții sunt legume răcoritoare și hidratante. Sunt apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie și pentru numeroasele beneficii...

Astmul și prevenirea apariției sale

Astmul și prevenirea apariției sale. Astmul este o afecțiune cronică a căilor respiratorii. Este caracterizată prin inflamația și îngustarea acestora, care duce la dificultăți...