joi, septembrie 21, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Andreea Ogăraru a făcut anunțul în premieră la A7 TV: Sunt însărcinată!

Andreea Ogăraru a făcut anunțul în premieră la A7 TV: Sunt însărcinată!

Andreea Ogăraru a făcut anunțul în premieră la A7 TV: Sunt însărcinată! Ea a fost invitată astăzi alături de Cristian Filip (Președintele Alianței Părinților din România) în emisiunea ”Alături de tine” moderată de realizatoare Alina Ilioi Mureșan. În timpul emisiunii s-a discutat despre numărul corect de copii pe care îi putem avea, dar și cine trebuie să se ocupe de educația acestora.

Câți copii trebuie să facem?

Dacă este să ne uităm ce spun cei din jurul nostru, lucrurile devin rapid confuze. Unii susțin că este o dovadă de egoism să avem un singur copil. Pentru alții, dacă ai mai mult de unul, deja exagerezi. Câți copii sunt suficienți pentru a fi toată lumea mulțumită?

Familia Andreea și George Ogăraru are 5 copii și sunt extrem de fericiți. Dar fericirea lor urmează să fie amplificată în curând. Strălucind de fericire, Andreea a confirmat în premieră că este însărcinată cu cel de al 6-lea copil.

Întrebată ce simte acum, după atâtea sarcini, vizibil emoționată, Andreea a răspuns: ”Dacă îți spun că e ca prima oară, mă crezi? Mă bucur la fel de mult și urmăresc fiecare reacție a corpului și mișcare a burticii cu maxim interes.” a continuat aceasta.

Cine se ocupă de educația copiilor?

Ajungând cu discuția în sfera educației, lucrurile se complică și mai mult. Cine trebuie să educe copiii: familia, școala, biserica sau societatea?

”Noi, ca părinți, suntem principalul partener educațional al copiilor noștri, alături de școală.” spune Cristian Filip. El a continuat: ”Copiii noștri nu aparțin statului, așa cum se vehiculează în anumite medii, ”

Andreea Ogăraru spune că a remarcat faptul că ”părinții cu un singur copil au tendința de a da cele mai multe sfaturi.” Apoi a continuat: ”Așa școală îți dau copiii, așa te formează, că nu știi de capul tău. Nu se compară cu niciun master și cu nicio facultate.”

Invitații au fost rugați să aleagă unul dintre cei 5 factori ai zilei noastre în determinarea mentalității (familia, școala, media, social media și autoeducația) ca fiind cel mai influent în educarea copiilor noștri. Andreea Ogăraru a menționat noile media ca fiind cele care determină astăzi modul de gândire. În schimb, Cristian Filip a considerat că, în ciuda impresiei pe care am putea-o avea, familia continuă să fie cel mai important factor de influență în viața copiilor.

Urmărește aici întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...