miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Articole Noutăți ANDREEA MARIN: "O viață împlinită înseamnă să iubești și să-ți pese!"

ANDREEA MARIN: „O viață împlinită înseamnă să iubești și să-ți pese!”

Invitată în platourile emisiunii ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărăvășan, Andreea Marin ne-a vorbit despre Complexul Multifuncțional Caraiman, din cartierul Grivița, locul unde toți locuitorii Sectorului 1 au o șansă la sănătate. Condițiile sunt de excepție și totul este gratuit.
Înainte de 1990, în acel loc funcționa Policlinica Caraiman care, ulterior, a fost închisă. Activitatea a fost reluată, iar în 2016 în Centrul Medical Caraiman funcționau 4 cabinete.
Într-un singur an activitatea s-a extins la 16 cabinete și tot atâtea specialități.
De servicii medicale gratuite pot beneficia persoanele aflate în următoarele situați: nivel economic sub pragul sărăciei, șomaj, nivel educațional scăzut, diferite dizabilități, boli cronice, boli aflate în faze terminale, graviditate, vârsta a treia, vârsta sub 5 ani, face parte din familii monoparentale sau alte situații aflate în evidența serviciilor de asistență medicală. Toate costurile sunt suportate din bugetul local al Primăriei Sector 1, iar serviciile sunt comparabile cu orice clinică privată.
La Caraiman pot fi oferite consultații de : Dermatovenerologie, Urologie, Oncologie, Obstetrică-Ginecologie, Imagistică Medicală, Cardiologie, Planificare Familială, Medicină de Familie, Ambulanța Socială, Stomatologie, Recuperare persoane vârstnice, Medicina Muncii, O.R.L., Oftalmologie, Psihiatrie, Radiologie, Psihologie, Analize Medicale, Hematologie-Microbiologie, compartiment Sterilizare,cabinet Recoltare.
Devenită susținătoare a acestui proiect social, Andreea Marin, a scris într-o postare pe contul ei de Facebook:

„Nevoia de servicii de calitate în sănătate e uriașă în România și știm asta. Lipsurile sunt destule, iar atunci când o inițiativă bună și eficienta vede lumina zilei într-un sistem care se mișca greoi, merita a fi scos în evidenta și urmat ca model de buna practica. Ma impresionează faptul ca exista acum și la noi, asa cum întâlnim în străinatate, atât de necesarul spital de tip comunitar, în care cei ce plătesc taxe și impozite pot avea și un avantaj considerabil pentru sănătatea lor. În Complexul Multifuncțional Caraiman, locuitorii sectorului 1 au la dispoziție aproape tot ce au nevoie pentru îngrijirea sănătății lor și nu oricum, ci servicii gratuite pentru 17 specialități medicale, printre care și cardiologie, ginecologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, îngrijirea bolnavului la domiciliu, ambulanta sociala, centrul de zi dedicat bolnavilor de Alzheimer, pentru care familiile găsesc atât de greu un sprijin specializat, care tocmai și-a deschis porțile. Toate acestea sunt gratuite, e mare lucru, și e greu de crezut ca se poate, dar iată ca exista soluție. Deocamdată în sectorul 1 al capitalei, pentru ca este o inițiativă locala, dar la fel ar putea decide și autoritățile de pe tot teritoriul României, multiplicând acest model. Dacă ar exista măcar un astfel de centru medical multifuncțional în fiecare județ al tarii, am face un mare pas înainte în evoluția noastră.”

Despre toate acestea, dar și multe alte informații interesante, aflați urmărind emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărăvășan.

Articolul precedent22 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor23 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...