8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Editoriale Sănătate Andreea Marin, despre ce înseamnă serviciul de Telemedicină

Andreea Marin, despre ce înseamnă serviciul de Telemedicină

A fost lansat în sistemul medical de stat din România serviciul de Telemedicină, un sistem inovator, la Complexul Multifuncțional Caraiman.

Complexul Multifuncțional Caraiman  instituție care își propune să furnizeze un ansamblu de activități și servicii de asistenta sociala și sănătate, în scopul menținerii beneficiarilor în propriul mediu de viață prin prevenirea marginalizării sociale.

Beneficiară a serviciilor și activităților de asistență socială și medicală comunitară este comunitatea Sectorului 1 București.

Misiunea strategica a Complexului Multifuncțional Caraiman este dezvoltarea unui sistem funcțional de servicii socio-medicale la nivelul Sectorului 1.

Andreea Marin, cunoscută pentru implicarea sa în astfel de cazuri umanitare, a fost cea care a prezentat evenimentul de lansare și a făcut cunoscut programul inovator presei.

“Telemedicina înseamnă folosirea tehnologiei informatice pentru a ajută pacienții, dar și specialiștii, oferind șansa monitorizării pacientului ce își dorește prevenția ori detectarea diagnosticului, precum și recuperarea după o intervenție sau un episod negativ deja consumat, dar fără a fi internat în spital, ci de la distanță, 24 de ore din 24 în perioada stabilită de medic.

Echipamentul de monitorizare a parametrilor vitali este atașat pe corpul pacientului și este ușor de purtat, el include și un telefon cu o aplicație specială ce transmite către Centrul de Telemedicină în timp real, în fiecare moment, toate informațiile către personalul medical și eventualele semnale de alarmă, când sesizează o problema.

Pacientul (și o persoană desemnată de acesta pentru cazuri de urgență) țin legătură cu medicul pe tot parcursul procesului la nevoie, fie pentru sfaturi medicale sau ajustarea tratamentului pacientului în funcție de evoluția stării sale, fie pentru trimiterea ambulanței de urgență, atunci când situația impune acest lucru. În cazul în care sistemul detectează ceva în neregulă, ambulanță este pregătită să pornească spre ei, iar acțiunea este dublată, când e necesar, de apelul personalului medical din Centrul Caraiman la 112″, a spus Andreea Marin.

Mesajul vedetei a fost transmis și în emisiunea SMART LIFE cu Flori Stoian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...