8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Anchetă la spitalul Victor Babeș. O pacientă a murit după ce ar...

Anchetă la spitalul Victor Babeș. O pacientă a murit după ce ar fi fost deconectată, din greșeală, de la aparate

Moarte suspectă la Spitalul COVID ”Victor Babeș” din Capitală, în cazul unei paciente internate la secția de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19.

Inspectorii DSP București vor merge în control la Spitalul Victor Babeş, după ce o pacientă ar fi fost deconectată dintr-o eroare de la aparate și a murit.

Ministrul Sănătății i-a trimis pe inspectori pentru a verifica procedurile de lucru din cadrul spitalului. Acolo este și o anchetă internă, dar și una a poliției.

Decesul s-ar fi produs după ce un brancardier ar fi deconectat femeia bolnavă de la sursa de oxigen.

Anchetatorii, anunțați de conducerea spitalului, au deschis un dosar penal și acum așteaptă rezultatul necropsiei.

Femeia care și-a pierdut viața era într-o stare extrem de gravă, intubată și ventilată mecanic.

Un brancardier ar fi confundat pacienta cu o altă persoană, decedată, și a deconectat-o de la aparatele care o țineau în viață.

Managerul instituției sanitare, profesorul Emilian Imbri, spune că a declanșat o anchetă internă în acest caz și a raportat incidentul pentru că aceasta este procedura.

Conform legii, sunt obligați cei de la spital să anunțe poliția când un pacient își pierde viața din alte cauze decât cele medicale.

Pe de altă parte, specialiștii în ATI spun că nicidecum nu era treaba unui brancardier să extubeze un pacient. De acest lucru se ocupă cei cu pregătire specială.

De regulă, sarcina revine asistentelor care sunt de serviciu. Rolul unui brancardier este doar de a transporta persoana decedată din secție la morga spitalului.

Dr. Elena Copaciu, medic specialist ATI: ”Există o procedură agreată pe spitalul respectiv, se oprește suportul de funcții vitale când s-a declarat decesul, pacientul mai rămâne 2 ore pe locul unde s-a întâmplat oprirea suportului de funcții vitale și, în momentul în care pleacă spre morgă, este obligația asistentului de tura să se ocupe de sonde de intubație și alte dispozitive care sunt montate, ca să fie înlăturate și să fie transportat pacientul la morgă”.

La scurt timp după apariția informațiilor neoficiale, Poliția a confirmat că Serviciul Omoruri investighează moartea pacientei internate la Spitalul Victor Babeș. Nu se cunosc încă împrejurările în care a murit femeia.

Cert este că vorbim despre o moarte suspectă, așa că se fac cercetări sub supravegherea unui procuror și s-a dispus și efectuarea unei necropsii.

Mii de bolnavi de Covid-19 au fost salvați la ”Victor Babeș”

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală este una dintre principalele unități sanitare unde, încă de la începutul pandemiei, sunt tratați pacienții infectați cu SARS-COV 2.

Mii de oameni au fost salvați până acum în această unitate medicală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?