8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Anchetă în Germania. Situație ”jenantă” pentru Angela Merkel

Anchetă în Germania. Situație ”jenantă” pentru Angela Merkel

Joi, poliţia germană a anunțat că a deschis o anchetă cu privire la un presupus spion egiptean care lucrează pentru serviciul de presă al cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP.

Bărbatul este suspectat că ”a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean”, a subliniat într-un raport serviciul de informaţii interne german, precizând că ancheta deschisă în decembrie 2019 continuă şi în prezent.

Acesta nu a dat informaţii cu privire la identitatea suspectului sau unde se află în ultimele luni, vorbind doar despre ”măsurile” luate de poliţie împotriva sa.

Potrivit cotidianului german Bild, bărbatul este funcţionar public ”de grad intermediar”, fiind ierarhic la un nivel mai înalt decât începătorii, dar nu are funcţie de răspundere în domeniu.

El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil în special de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei.

Prin urmare, acest caz este foarte jenant pentru Angela Merkel, notează AFP.

Presupusul spion era în special responsabil de primirea vizitatorilor.

Potrivit Bild, el ar fi putut, în special, să monitorizeze pe această cale jurnalişti egipteni.

Conform raportului Serviciului de informaţii interne german, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Obiectivul lor este, în special, colectarea de informaţii despre opozanţii regimului egiptean al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi care locuiesc în ţară, dar și despre simpatizanţii confreriei Frăţiei Musulmanilor, interzisă din 2013 în Egipt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?