8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui...

Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui demisia?”

Invitată în platoul A7TV, președintele Senatului, Anca Dragu, a ripostat declarațiilor premierului Florin Cîțu, referitoare la o eventuală demisie a acesteia și a lui Ludovic Orban.

Prim ministrul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

După ședința de Guvern de joi, premierul a declarat că, dacă CCR va admite plângerea liberalilor împotriva moțiunii de cenzură, va cere demisia președinților celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban.

„În cazul în care Curtea Constituțională ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și Senatului pentru ceea ce au făcut în această perioadă”, a afirmat premierul.

În cadrul emisiunii „La zi”, președintele Senatului, Anca Dragu, a contracarat, provocându-l chiar pe premier cu o demisie a acestuia, în cazul în care CCR nu îi acordă aviz favorabil.

„Nu înțeleg care e legătura, de ce un premier cere demisia președinților Camerelor. Dar, dacă noi avem dreptate, cine își dă demisia? Își dă dumnealui demisia?”, a declarat Dragu.

„Noi trimitem până pe 15 (septembrie N.R.) un punct de vedere al Senatului și al Camerei Deputaților către CCR, cu privire la această sesizare din partea Guvernului”, a punctat președintele Senatului.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...