8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui...

Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui demisia?”

Invitată în platoul A7TV, președintele Senatului, Anca Dragu, a ripostat declarațiilor premierului Florin Cîțu, referitoare la o eventuală demisie a acesteia și a lui Ludovic Orban.

Prim ministrul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

După ședința de Guvern de joi, premierul a declarat că, dacă CCR va admite plângerea liberalilor împotriva moțiunii de cenzură, va cere demisia președinților celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban.

„În cazul în care Curtea Constituțională ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și Senatului pentru ceea ce au făcut în această perioadă”, a afirmat premierul.

În cadrul emisiunii „La zi”, președintele Senatului, Anca Dragu, a contracarat, provocându-l chiar pe premier cu o demisie a acestuia, în cazul în care CCR nu îi acordă aviz favorabil.

„Nu înțeleg care e legătura, de ce un premier cere demisia președinților Camerelor. Dar, dacă noi avem dreptate, cine își dă demisia? Își dă dumnealui demisia?”, a declarat Dragu.

„Noi trimitem până pe 15 (septembrie N.R.) un punct de vedere al Senatului și al Camerei Deputaților către CCR, cu privire la această sesizare din partea Guvernului”, a punctat președintele Senatului.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...