luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui...

Anca Dragu, replică pentru Cîțu: „Dacă noi avem dreptate, își dă dumnealui demisia?”

Invitată în platoul A7TV, președintele Senatului, Anca Dragu, a ripostat declarațiilor premierului Florin Cîțu, referitoare la o eventuală demisie a acesteia și a lui Ludovic Orban.

Prim ministrul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

După ședința de Guvern de joi, premierul a declarat că, dacă CCR va admite plângerea liberalilor împotriva moțiunii de cenzură, va cere demisia președinților celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban.

„În cazul în care Curtea Constituțională ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și Senatului pentru ceea ce au făcut în această perioadă”, a afirmat premierul.

În cadrul emisiunii „La zi”, președintele Senatului, Anca Dragu, a contracarat, provocându-l chiar pe premier cu o demisie a acestuia, în cazul în care CCR nu îi acordă aviz favorabil.

„Nu înțeleg care e legătura, de ce un premier cere demisia președinților Camerelor. Dar, dacă noi avem dreptate, cine își dă demisia? Își dă dumnealui demisia?”, a declarat Dragu.

„Noi trimitem până pe 15 (septembrie N.R.) un punct de vedere al Senatului și al Camerei Deputaților către CCR, cu privire la această sesizare din partea Guvernului”, a punctat președintele Senatului.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...